Selecció de personal

La justícia condemna l’Ajuntament de Vilanova per vulneració del dret a la negociació col·lectiva per una denúncia de CCOO

El sindicat exigeix al consistori respecte a treballadores i treballadors i a la ciutadania

La justícia condemna l’Ajuntament de Vilanova per vulneració del dret a la negociació col·lectiva per una denúncia de CCOO. CCOO

La justícia condemna l’Ajuntament de Vilanova per vulneració del dret a la negociació col·lectiva per una denúncia de CCOO. CCOO

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La justícia ha donat la raó a la Secció Sindical de CCOO de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú davant el govern municipal i ha anul·lat la decisió d’aprovar unes bases de selecció de personal municipal, donat que han vulnerat el dret a la negociació col·lectiva mostrant. La sentència d’1 de març de 2023 determina que no ha existit voluntat d'arribar a un consens: "l'Ajuntament, en considerar que no és exigible cap negociació, va incórrer en un trencament del principi non venire contra factum propium (no es permet anar contra el propi acte)". La sentència conclou que "procedeix a estimar íntegrament el recurs anul·lant els actes impugnats i condemnant l'Ajuntament de Vilanova a iniciar un nou procediment negociador".

El sindicat assegura que "es tracta d’una victòria més de CCOO, ja que el govern de l’Ajuntament de Vilanova es caracteritza per vulnerar reiteradament el dret a la negociació col·lectiva, intentant menysprear la representació de les persones treballadores, i ha tingut diverses sentències condemnatòries per aquest motiu i, fins i tot, per no respectar el conveni col·lectiu". CCOO sosté que "el govern municipal actua sense cap tipus d’escrúpol, presentant recursos que sap que perdrà contra les sentències de primera instància. Tot plegat es fa a costa dels i les contribuents de Vilanova i la Geltrú, que veuen com el seu consistori es dilapida repetidament els seus diners en batalles judicials cares i improductives. Estem davant d’una mala praxis de la política local. Ara mateix hi ha sobre de la taula un enèssim procediment de selecció d’un tècnic superior d’administració general, en el que conflueixen els mateixos motius d’impugnació. L'Ajuntament està tornant a fer exactament el que dos jutges li han dit que no pot fer, i això és un fet d’especial gravetat que, presumptament, entri en l’àmbit del Codi Penal i de la comissió del delicte de prevaricació".

Per tot això, CCOO portarà l’assumpte a mans dels serveis jurídics del sindicat, que exigeix al govern de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú "un gir de 180 graus en el respecte a la representació legal de les treballadores i els treballadors, a la ciutadania vilanovina, a la legalitat vigent, al compliment dels acords pactats i a les sentències judicials que reiteradament l’han condemnat".  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local