Eleccions municipals 2023

Pere Sàbat presenta l’equip al complet de la candidatura d'ERC a Vilafranca amb representació de tots els barris

Sàbat presenta els cinc eixos que conformen el programa de govern per transformar Vilafranca per guanyar “més ambició de ciutat”

Pere Sàbat presenta l’equip al complet de la candidatura amb representació de tots els barris. ERC

Pere Sàbat presenta l’equip al complet de la candidatura amb representació de tots els barris. ERC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’auditori del Vinseum s’ha quedat petit per acollir l’acte de presentació de l’equip de Pere Sàbat. Diversa gent s’ha quedat a fora i no hi ha pogut entrar. El candidat a l’alcaldia ha donat a conèixer totes les persones que formen part de la candidatura amb l’objectiu “d’obrir una nova etapa amb més ambició de ciutat”. Sàbat a definit el seu equip com a “divers, plural i preparat” i que s’assembla i vol representar a la “Vilafranca sencera” ja sigui d’origens, de barris i de visions.

L’objectiu de Sàbat i el seu equip és clar: aconseguir l’alcaldia per iniciar una nova etapa amb un projecte transformador i amb ambició de ciutat “imaginem la Vilafranca de d’aquí a 10 anys i fem-la realitat. Farem que passi. No fer-ho és seguir com ara, posant pedaços sense sentit”. Sàbat que ha remarcat que “el nostre partit és Vilafranca, és millorar la vida de la gent per poder ser més feliços” i ha destacat el suport d’exregidors de diferents partits a la seva proposta com a senyal que “sumem gent diversa que té clar que som l’única opció per fer possible un pas endavant per Vilafranca i obrir la nova etapa que necessita la ciutat”.

Compromís: Vilafranca

La presentació de l’equip ha comptat amb les intervencions de quatre membres de la candidatura que han remarcat que s’incorporen a la llista per poder “treballar per Vilafranca”. Sandra Castaño ha explicat que mai s’havia involucrat políticament però “ara faig un pas, i més que en política el que faig és implicar-me per la ciutat que estimo”. De la mateixa manera s’ha expressat Trini Bové, professora i activista social que s’ha incorporat a l’equip “per aportar una visió inclusiva i de garantia de drets per a tothom. És la manera per poder transformar les coses”. Per la seva banda Martí Sapera destaca que “humanitzar la política i la vida és molt important, i l’equip i el Pere demostren empatia i proximitat i són uns valors que són bàsics per liderar una ciutat”. Finalment Unai Peña de just 18 anys i que serà la primera vegada que vota, ha destacat que implicar-se en la candidatura és la forma per tal que el jovent tingui veu “el que es decideix a l’ajuntament ens afecta, doncs afectem-ho nosaltres amb la nostra manera d’entendre la vida” i ha animat al jovent a implicar-se per canviar les coses.

Sàbat ha remarcat “el compromís inequívoc amb la ciutat” de tot l’equip i que “sempre defensarem Vilafranca per sobre de tot”. Sàbat ha reivindicat que tots els barris estan representats a la candidatura, que comprèn edats des dels 78 als 18 anys amb una mitjana de 47 anys i amb una gran diversitat de professions “tenim gent que treballa en multinacionals, professors, emprenedores, empresaris, periodistes, politòlegs, comercials… diversos com és la ciutat”. Una diversitat essencial per poder dur a terme, segons el candidat, el projecte de transformació de la ciutat.

Pla de govern de cinc eixos

Sàbat ha explicat els cinc eixos en el que basen el programa de govern pel proper mandat. En primer lloc la Transformació verda anomenada “Xarxa verda”, un programa global de transformació urbanística i de mobilitat que posa el focus en situar l’espai públic al servei de la gent.

La Vilafranca que cuida és el programa de salut i social on es vol donar un nou impuls en aquest àmbit. Ja s’ha anunciat la creació de l’Àrea de Benestar emocional per donar resposta a l’augment de casos de salut mental, així com combatre la soledat no volguda que pateixen moltes persones grans, es calcula que hi ha 800 persones majors de 80 anys que viuen soles. Redactar el Pla local de salut també serà una de les prioritats.

Repensar i diversificar els motors econòmics de la ciutat per generar més i millors feines serà l’eix de la Vilafranca de les oportunitats. En aquest àmbit Sàbat apunta a situar Vilafranca com un punt de referència en la digitalització i la innovació per ampliar els pilars econòmics de la ciutat.

La Vilafranca sobirana fa referència a la necessitat d’avançar cap a la sobirania energètica. Un àmbit que no es vol “com un apèndix el govern sinó com una política transversal” i que eviti despropòsits com que el pavelló nou no s’hi puguin posar plaques fotovoltaiques perquè la coberta no ho permet.

I finalment un dels eixos bàsics del programa de govern és la capitalitat de Vilafranca. Sàbat s’ha compromés a exercir-la “no imposant-la a ningú, sinó sumant i col·laborant” i va situar aquest exercici des de la lluita per uns trens dignes, a la cultura, als castells o al món vitivinícola. Aquests eixos Sàbat els desenvoluparà en una Conferència de Ciutat el proper 12 d’abril al Teatre Cal Bolet. 


“Després de 20 anys han tingut temps de sobres per fer el que diuen que volen fer”

Per tirar endavant aquest programa de govern Sàbat considera que “s’ha d’obrir una nova etapa a Vilafranca”. Considera esgotat l’actual pacte sociovergent i aposta per iniciar un nou temps amb més ambició de ciutat. “Els que porten 20 anys a l’Ajuntament han tingut temps de sobres per fer el que diuen que volen fer, ara toca obrir una nova etapa” ha reblat. I és que per adaptar-se als nous reptes que té la ciutat els republicans consideren que cal un relleu a l’alcaldia i que la candidatura de Pere Sàbat és l’única que ho pot fer possible.


Teresa Jordà: necessitem alcaldes valents

L’acte de presentació de l’equip republicà va comptar divendres amb la consellera Teresa Jordà que ha enumerat alguns dels reptes més importants en àmbit climàtic que té el país i que des dels ajuntaments s’hi pot treballar, com és el de la sobirania energètica on ha destacat la necessitat d’avançar amb les “comunitats locals d’energia, l’autoconsum i totes les energies renovables”. En aquest sentit Jordà ha afirmat que el país necessita “alcaldes valents” per fer front a aquesta transformació. Jordà destaca la potencia i la força de l’equip vilafranquí per liderar la nova etapa i ha posat en valor “la  il·lusió màxima que transmet Sàbat per Vilafranca”.


La candidatura de Pere Sàbat

1. Pere Sàbat i Lluverol. 34 anys. Politòleg i periodista. Sant Julià.

2. Gemma Urgell i Rocías. 42 anys. Periodista i emprenedora. Poble Nou.

3. Ramon Vilomara i Masip. 63 anys. Exdirector financer i empresari. Barceloneta.

4. Laura Pelay i Bargalló. Advocada i politòloga.

5. Xavier Vallès i Inglada. 44 anys. Psicòleg i president cooperativa inserció. Molí d’en Rovira.

6. Montse Espinosa i Sospedra. 47 anys. Biòloga. La Girada.

7. Maria Sardà i Raventós. 59 anys. Infermera. Poble Nou.

8. Salvador Campamà i Romeu. 59 anys. Professor de secundària. Poble Nou.

9. Lisbeth Murga i Garcia. 24 anys. Jurista. Membre de la Plataforma RegularitzacióJa!. Poble Nou

10. Juanma Torralba. 48 anys. Oficial electrònic. Va ser president de l’Associació de Veïns de les Clotes. Les Clotes.

11. Lurdes Serrano i Moreno. 50 anys. Operària en fàbrica dedicada a l’automoció. L’Espirall

12. Unai Peña i Pérez. 18 anys. Estudiant a la UPC d’enginyeria en sistemes aeroespacials. La Girada

13. Gloria Rosell i Perelló. 50 anys. Treballa en logística i exportació. Barceloneta-Sant Magí

14. Oriol Casanellas i Català. 28 anys. Politòleg i assessor parlamentari. Poble Nou

15. Trini Bové i Doroteo. 40 anys. Professora i activista social. Barceloneta-Sant Magí

16. Adrià Machuca i Gonzalvo. 20 anys. Estudiant. L’Espirall

17. Helena Canela i Artís. 36 anys. Professora d’educació especial. L’Espirall

18. Joan Bargans i Marimon. 63 anys. Oficial mecànic d’automoció. Molí d’en Rovira

19. Mònica Ramoneda i Rueda. 43 anys. Periodista i escriptora. El Centre

20. Josep Àlvarez i Picos. 50 anys. Sindicalista. Barceloneta-Sant Magí

21. Dora Garcia i Rubio. 69 anys. Jubilada. Poble Nou

22. Jordi Rosell i Perelló. 46 anys. Empleat de la banca. Les Clotes

23. Sandra Castaño i Escofet. 46 anys. Coordinadora sala de vendes d’un celler. Les Clotes

24. Toni Sansa i Garcia. 44 anys. Coordinador administratiu de Benestar social al CCAP. La Girada

25. Núria Ferret i Miralles. 50 anys. Gestora cultural. Poble Nou

26. Quim Barberà i Budi. Subaltern adscrit al departament d’Educació. El Centre

27. Maria Rosa Fuentes i Comas. 73 anys. Jubilada. Les Clotes

28. Martí Sapera i Bartrolí. 68 anys. Jubilat i ex professor d’autoescola. Les Clotes.

29. Lurdes Castelló i Batet. 45 anys. Informadora turística. L’Espirall

30. Justa Jimenez i Moreno. 78 anys. Jubilada i ex treballadora del tèxtil. Sant Julià.

31. Josep Maria Rovira i Torner. 72 anys. Jubilat. Poble Nou

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local