Consell comarcal

La CUP denuncia que es destini gairebé mig milió d’euros públics a un festival privat al Penedès

La formació és contundent pel suport institucional a Ressons Penedès: ‘S’han begut l’enteniment, ni té cap sentit ni beneficia el territori’

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els representants de la CUP al Consell Comarcal de l’Alt Penedès han mostrat el seu rebuig a què aquesta institució destini 300.000 € públics al festival Ressons by Cruïlla, que es durà a terme a la comarca durant el mes de maig. Denuncien, a més, que entre els 27 municipis de l’Alt Penedès s’hagin aportat prop de 140.000 € (principalment Vilafranca, amb 60.000 €, i Sant Sadurní, amb 25.000 €), sumant un total de 440.000 € provinents de les arques públiques. “És un escàndol que es destinin 440.000 € públics a una iniciativa privada que no beneficiarà en res el territori. S’han begut l’enteniment, no té cap sentit”, manifesta la formació.

La candidatura afirma que es tracta d’un festival “molt mal plantejat i sense previsió”, que demostra una “visió molt centralista” i un gran “desconeixement de l’Alt Penedès i la gent que hi viu”. A més, la CUP veu amb preocupació que els cellers hagin hagut d’invertir una quantitat excessiva de diners en el patrocini del festival i que, per tant, es deixin de promoure esdeveniments locals i arrelats a la comarca.

“Les institucions i els cellers estan abocant una quantitat ingent de diners a un festival privat que rep anualment subvencions públiques, en comptes d’incentivar iniciatives locals o prioritzar les necessitats urgents del territori”, subratllen els anticapitalistes.

Així mateix, la CUP denuncia que malgrat les demandes “constants i ignorades” del territori per l’enfortiment de la xarxa de transport públic a la comarca, el Consell Comarcal finançarà els autobusos llançadora per arribar als concerts mentre duri el festival.

Finalment, la formació retreu als diversos ajuntaments i a les institucions que financien el festival que es destinin tants diners públics a promotors privats i, en canvi, moltes organitzacions o establiments que integren el teixit cultural local es trobin amb dificultats econòmiques i/o logístiques a l’hora d’impulsar esdeveniments populars oberts a tota la ciutadania.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local