Eleccions municipals 2023

Iolanda Sánchez: ‘Vilanova necessita una comunitat energètica local per tenir energia més barata i verda”

Vilanova En Comú Podem va celebrar aquest dissabte l’acte ‘Sumar Energia Guanyar Vida’ on anunciava la proposta de crear la Comunitat Energètica de la ciutat

Vilanova En Comú Podem va celebrar aquest dissabte l’acte ‘Sumar Energia Guanyar Vida’  on anunciava la proposta de crear la Comunitat Energètica. Vil

Vilanova En Comú Podem va celebrar aquest dissabte l’acte ‘Sumar Energia Guanyar Vida’ on anunciava la proposta de crear la Comunitat Energètica. Vil

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova En Comú Podem va celebrar aquest dissabte l’acte ‘Sumar Energia Guanyar Vida’  on anunciava la proposta de crear la Comunitat Energètica de la ciutat.

L'acte programàtic d’En Comú Podem va comptar amb la participació de Joan Herrera, advocat especialista en dret energètic, professor associat de la Universitat Rovira i Virgili i director d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, que va ser l'encarregat d'explicar l'experiència pionera en ciutats de més de 50.000 habitants, de la posada en marxa de la Comunitat Energètica del Prat, Energia el Prat.

Segons Herrera, "les comunitats ciutadanes d'energies renovables són localment una eina imprescindible per materialitzar un canvi per a reduir emissions i pal·liar l'emergència climàtica". Va emfatitzar que és urgent a totes les escales "implementar una agenda de transició energètica que concreti ambicioses estratègies d'estalvi, eficiència i autoconsum, donant el protagonisme a la ciutadania". D'aquesta manera detallava com al Prat amb la posada en marxa de la Comunitat Energètica local ha aconseguit "més 10 MWp d'autoconsum compartit d'energia renovable entre el veïnatge, les entitats, les petites i mitjanes empreses i els equipaments de l'ajuntament".

La cap de llista de Vilanova en Comú, Iolanda Sánchez, valorava l'experiència del Prat, on governa la formació, "com un exemple clar de compromís amb el futur". I en aquesta línia ho recollia, posar en marxa a Vilanova una Comunitat Energètica Local, que segons la candidata ha de ser l'eina que permeti a la gent: "estalviar, disposar d'una energia més barata i verda, i contribuir com a ciutat a la lluita contra l'emergència climàtica".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local