Ple municipal

Vilafranca multa amb 21.000 euros un veí per convertir una casa unifamiliar en sis pisos sense permís d’obres

Les obres de transformació les va dur a terme sense haver demanat cap llicència a l'Ajuntament i posteriorment va llogar aquests sis pisos

Vilafranca multa amb 21.000 euros un veí per convertir una casa unifamiliar en sis pisos sense permís d’obres. Ramon Filella

Vilafranca multa amb 21.000 euros un veí per convertir una casa unifamiliar en sis pisos sense permís d’obres. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal d'abril a Vilafranca va destacar per l'aprovació per la via d'urgència de la imposició d'una multa a un particular per una greu irregularitat urbanística. El propietari d'una casa unifamiliar ubicada al passatge Hort del Nin va realitzar el 2008 obres a l'immoble per a convertir-lo en sis pisos. Les obres de transformació les va dur a terme sense haver demanat cap permís a l'Ajuntament. Posteriorment, va posar a lloguer aquests sis pisos.

La greu irregularitat es va cometre el 2008, però l'ajuntament vilafranquí no la va detectar fins el 2020. Una persona que tenia llogat un dels sis pisos va demanar ser empadronat a la vivenda i, va ser en aquell moment, quan l'ajuntament va comprovar que el pis en qüestió no existia formalment. El tinent d'alcalde, Francisco Romero, va explicar que la infracció és la més greu que s'ha vist a la ciutat en aquesta matèria en els darrers anys.

La multa que imposa l'Ajuntament és de 105 mil euros, però el propietari es pot beneficiar d'un 80% de rebaixa d'aquesta quantitat si la paga abans que la resolució de la infracció sigui definitiva. D'aquesta manera, la quantitat final que s'hauria d'abonar baixaria fins el 21 mil euros. Més enllà de la multa, les sis famílies que vivien als pisos il.legals van haver d'abandonar els seus habitatges i l'Ajuntament va haver de fer tasques d'acompanyament per buscar alternatives habitacionals.

Els diversos grups municipals van votar a favor de la multa, però des de l'oposició es van queixar de la lentitud de l'administració per resoldre la qüestió i van criticar, també, que el propietari s'acabi beneficiant de la llei i pagui una quantitat econòmica molt baixa tenint en compte la gravetat de la situació generada. Igualment, es va demanar “més eficiència” per detectar irregularitats com aquesta per evitar que es torni a repetir un cas semblant.

Més enllà d'aquesta qüestió d'urg'encia, la sessió plenària d'abril va ser ràpida i amb pocs punts a l'ordre del dia. Es va aprovar el tancament dels pressupostos de les diferents empreses i entitats municipals. Els de SERCOM es va tirar endavant amb l'abstenció d'ERC i la CUP, mentre que el de l'empresa municipal d'Aigües també va obtenir la llum verda amb l'abstenció de Vilafranca en Comú.

L'empresa municipal d'Aigües va tancar l'exercici de 2022 amb un benefici de 360 mil euros gràcies a la bona gestió del servei. L'alcalde Pere Regull es va felicitar per la bona tasca que realitza l'empresa. Igualment, es van aprovar els comptes de l'Institut Municipal de Formació que gestiona l'escola Arsenal i els de les escoles de música i d'enoturisme.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local