Eleccions municipals 2023

El PSC guanyaria les eleccions a Vilafranca, seguit d'ERC i Junts, segons una enquesta del GESOP

El partit socialista sumaria entre 1 i 2 regidors més i ERC i Junts es disputarien la segona posició, els republicans amb tendència a l’alça (+ 1 regidor) i Junts amb tendència a la baixa (-1 O 2 regidors)

El PSC guanyaria les eleccions a Vilafranca, seguit d'ERC i Junts, segons una enquesta del GESOP. GESOP

El PSC guanyaria les eleccions a Vilafranca, seguit d'ERC i Junts, segons una enquesta del GESOP. GESOP

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les eleccions municipals a Vilafranca del Penedès deixaran un consistori amb tres forces pràcticament empatades, segons l'enquesta d'intenció de vot que ha fet GESOP aquest mes d'abril. El PSC guanyaria les eleccions a Vilafranca, seguit d'ERC i Junts, i Ciutadans desapareixeria del consistori.

Les expectatives electorals indiquen un empat entre PSC, ERC i Junts, amb una lleugera avantatge pels socialistes que se situen en primera posició. El PSC presenta una tendència a l’alça i és el que té major fidelitat entre els seus. L'enquesta mostra que el PSC és qui obtindria un major creixement respecte al 2019 i un percentatge de vots més alt. ERC i Junts es disputarien la segona posició, els republicans amb tendència a l’alça (+ 1 regidor) i Junts amb tendència a la baixa (-1 O 2 regidors). Ciutadans perdria la seva representació i la CUP i VeC mantindrien els seus regidors.

L'enquesta electoral dibuixa un nivell alt de vot ocult. L’enquesta realitzada a la capital de l'Alt Penedès posa de manifest un clima relativament satisfactori envers la situació del municipi, la seva evolució, les expectatives de futur i la valoració de la gestió municipal. Amb tot, la inseguretat ciutadana és el problema més citat entre els entrevistats a l'abril, que remarquen els problemes de convivència que s’originen amb les conductes incíviques i la migració. La neteja i de l’estat de l’espai públic són els altres dos temes que més preocupen els votants de Vilafranca del Penedès, igual que la manca de comerç i d'oferta d'oci.

Pel que fa a la valoració dels alcaldables, pràcticament la meitat dels enquestats creu que és molt important la relació de proximitat amb l’alcalde i situen el candidat socialista, Francisco Romero, com el més conegut entre el total de l'electorat i Pere Sàbat, entre els votants més joves.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local