Eleccions municipals 2023

Transformem Vilanova i la Geltrú presenta el seu programa electoral en un acte presentat per Toni Albà

Els 200 punts del programa volen 'transformar Vilanova i la Geltrú en una ciutat amable, activa i cohesionada'

Transformem Vilanova i la Geltrú presenta el seu programa electoral en un acte presentat per Toni Albà. Transformem

Transformem Vilanova i la Geltrú presenta el seu programa electoral en un acte presentat per Toni Albà. Transformem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un centenar de persones van assistir dissabte passat al parc del Molí de Vent a la presentació del programa de Transformem Vilanova i la Geltrú. L'actor vilanoví Toni Albà va ser l’encarregat de presentar i dinamitzar l’acte, que va servir per donar el tret de sortida a la campanya oficial de la nova formació.

El programa s’estructura en tres grans eixos que busquen "convertir Vilanova i la Geltrú en una ciutat amable, activa i cohesionada". Les 200 propostes elaborades per l’equip tècnic de la formació neixen després de més de 30 reunions amb associacions veïnals, entitats vilanovines i agrupacions de comerciants: "No som polítics, venim a guanyar les eleccions per transformar Vilanova i la Geltrú en una ciutat de tots i per a totes, per un Ajuntament que escolti els ciutadans i estigui al seu costat”, va destacar Marc Segarra Sabio, número 1 de Transformem-VNG durant l’acte. “Veient la deriva de la ciutat, teníem dues opcions: quedar-nos a casa, o actuar. Hem decidit ser valents i treballar de valent per oferir una alternativa propositiva a tots els vilanovins i vilanovines”.

Un programa des dels barris, per a tota Vilanova

El programa, que ja es pot consultar al web de Transformem Vilanova i la Geltrú, recull propostes com elevar el rang de la Regidoria de Medi Ambient dins de l’Ajuntament, atorgant-li un paper interdepartamental, establir una platja per a gossos, delimitant un espai per a tals usos durant tot l’any, establir una nova licitació del servei d’escombraries amb sistema de contenidors de vorera, establir un pla de millora de l’enllumenat, que garanteixi la seguretat als diferents barris o elaborar un pla d’accessibilitat urbana que tingui en compte la rebaixa de voreres per construir una ciutat amable.

Pel que fa a la proposta de ciutat activa, Transformem-VNG busca incidir en poder disposar d’instal·lacions esportives descentralitzades, posar en valor la feina dels pescadors artesanals i els pagesos del municipi, augmentar el suport de l’Ajuntament al Gremi d’Hostaleria, elaborar un Pla Municipal de Mercats, impulsar la creació d’un Bibliobús,  enfortir en el curt i mitjà termini la Turuta, dinamitzar i donar costat al comerç de proximitat front a les grans superfícies i treballar per una mobilitat sostenible consensuada, que no deixi els barris enrere, entre d’altres.

Per tal de conseguir una ciutat cohesionada, la nova plataforma municipalista proposa reforçar les tasques de proximitat i de policia de barri, fomentar l’art mural com a eina per a la memòria històrica als barris, garantir els llibres, el servei de menjador i les sortides i activitats a tots els infants del municipi,  incloure la visió feminista i LGTBI+ a les polítiques públiques locals, establir un Pla local d’abordatge del sensellarisme i fer valdre el dret a tempteig i retracte quant a les transaccions de béns immobles.

Pel que fa a la participació ciutadana, un dels baluards de Transformem Vilanova i la Geltrú, el programa crida a implementar les Regidories de Barri, millorar i incrementar la Xarxa d’Equipaments Cívics Municipals, reformular els pressupostos participatius, impulsar assemblees de barri, crear el Servei d’Avaluació de Polítiques Públiques i incrementar dràsticament la transparència de l’Ajuntament, entre d’altres.

El proper acte de Transformem Vilanova i la Geltrú serà el proper dissabte 20 a les 19:30 a la Plaça Xoriguer.

Transformem Vilanova i la Geltrú
Nascuda al desembre per canviar el funcionament de l’Ajuntament des del municipalisme, la regeneració democràtica, la participació ciutadana i la Nova Gestió Pública, Transformem Vilanova i la Geltrú és una candidatura local formada per veïns i veïnes, botiguers, professionals, estudiants, paradistes, funcionaris, educadores socials, caixers i jubilats, en definitiva, per gent de Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de millorar el funcionament de la seva vila des del carrer.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local