Eleccions municipals 2023

La CUP denuncia que el govern de Subirats vol gastar-se 300.000€ en unes pistes de pàdel

L'Alternativa per Subirats - CUP reclama que se suspengui l'acord de la Junta de Govern Local i que s'obri un procés de participació sobre l'ordenació de la zona esportiva de Lavern

L'Ajuntament ha posat en marxa, en plena campanya electoral, un

L'Ajuntament ha posat en marxa, en plena campanya electoral, un "pla pilot" al voltant de l'Escola El Serral de Lavern. Ajuntament de Subirats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La CUP denuncia que l'actual govern municipal de Subirats, format per Junts i PSC, ha aprovat inicialment un pla per construir dues pistes de pàdel al municipi de Lavern, per un valor de 291.429,25€, uns diners que equivaldrien gairebé al 10% del pressupost municipal.

L'Alternativa per Subirats - CUP, que reclama que se suspengui l'acord, denuncia que l'aprovació inicial d'aquest pla es va fer el passat 10 de maig, un dia abans de l'inici de la campanya de les eleccions municipals, a través d'un punt sobrevingut a la Junta de Govern Local. L’acord va ser introduït en l'ordre del dia sota la declaració d'"utilitat pública" i amb un punt on s'acorda que "transcorregut el termini d'exposició al públic sense que s'hagin presentat al·legacions o reclamacions en contra, l'acord d'aprovació inicial esdevindrà definitiu."

Fèlix Mallofré, cap de llista per l'Alternativa per Subirats - CUP, considera que aquesta aprovació inicial s'ha fet "amb nocturnitat, a les portes de les eleccions municipals, sense els debats pertinents, amb un procediment extraordinari sense sentit". Mallofré diu que "l'actual govern ha tingut 4 anys per presentar la proposta i treballar-la amb la resta del Ple, amb els veïns del nucli de Lavern i la resta de Subirats. Per tant, resulta sorprenent que s'aprovi inicialment un projecte valorat 300.000 euros en junta de govern i a dues setmanes de les eleccions".

L'Alternativa per Subirats - CUP no troba pertinent ni justificada la construcció d'unes pistes de pàdel "un equipament limitat a un únic ús, per tant, que no resulta funcional". I recorda que "els practicants d'aquest esport ja disposen de múltiples espais on practicar-lo, fins i tot a Subirats". Per altra banda, "entenem que una inversió com aquesta, que és equivalent al 10% del pressupost municipal, ha d'anar acompanyada d'una exposició de motius que justifiquin la necessitat de destinar tots aquests diners a un projecte així i no a altres opcions".

Per tots aquests motius, l'Alternativa per Subirats - CUP, ha reclamat que se suspengui l'acord pres en Junta de Govern Local del dia 10/05/2023 i que s'obri un procés de participació sobre l'ordenació de la zona esportiva del municipi de Lavern. En cas que no hi hagi suspensió de l'acord, presentarà al·legacions al projecte per aturar l'aprovació definitiva i reformular el projecte.


Polèmica actuació en plena campanya

Paral·lelament, l'Ajuntament ha posat en marxa, en plena campanya electoral, un "pla pilot" al voltant de l'Escola El Serral de Lavern. L'Alternativa per Subirats - CUP critica que aquesta actuació pública es faci en mig de campanya, fent un ús partidista de les actuacions de l'Ajuntament. Però, a més, que aquesta actuació, sortida dels primers debats Taula de mobilitat de Lavern, s'apliqui sense haver presentat tot el pla per poder-lo consensuar amb tot el municipi. "S'haurien d'haver presentat les conclusions de la Taula de Mobilitat i haver fet una darrera sessió amb totes les propostes sortides en les trobades. Tenim la sensació que a l'equip de govern li han vingut les preses enmig de campanya" diu Maria Carbó, número dos de la candidatura de la CUP.

L'actuació ha generat polèmica a Lavern. Diversos veïns s'han queixat de la limitació d'aparcaments que s'ha fet davant de l'escola i de l'aplicació de pintures sobre vial, jugant amb formes i colors, que s'ha fet en l'entorn. "Cal repensar aquesta actuació i escoltar l'opinió de totes les persones que utilitzen aquell entorn: veïns i veïnes, les persones que porten els fills i filles a l'escola i les usuàries del consultori mèdic" conclou Carbó.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local