Cartipàs

El nou govern de Vilanova s'estructurarà en sis àrees que responen a "les prioritats del mandat"

Gerard Llobet presidirà l'àrea d'Urbanisme; Teresa Llorens portarà Polítiques de Ciutadania; Iolanda Sánchez, Acció Comunitària; Alfredo Villa, Organització; i Anna Ribera, Projecció de Ciutat

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, al despatx municipal. EIX

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, al despatx municipal. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El nou govern de Vilanova i la Geltrú s'estructurarà en sis àrees dedicades a l'Alcaldia, l'Organització municipal, Polítiques de Ciutadania, Urbanisme, Acció Comunitària i Projecció de Ciutat. L'alcalde Juan Luis Ruiz ja té definit el nou organigrama i les delegacions que tindran els 13 regidors del govern, 11 del PSC i 2 dels comuns, que s'aprovaran en el proper ple municipal del 3 de juliol, juntament a les retribucions, que encara no han trascendit. Gerard Llobet presidirà l'àrea d'Urbanisme; Teresa Llorens portarà Polítiques de Ciutadania; Iolanda Sánchez, Acció Comunitària; Alfredo Villa, Organització; i Anna Ribera, Projecció de Ciutat. En aquestes cinc àrees, més l'alcaldia, treballaran els 13 regidors de forma transversal: "ens hem organitzat en sis àrees en funció de les prioritats que tindrà el govern municipal. Una de les novetats, per exemple, és la creació per primer cop de la regidoria d'Universitat que vol refermar l'aliança estratègica entre la ciutat i la UPC", detalla el nou alcalde de Vilanova i la Geltrú.

El socialista Juan Luis Ruiz assumirà des de l'alcaldia les responsabilitats vinculades a la Secretaria General, Comunicació, Serveis d'Atenció a la Ciutadania i Seguretat Ciutadana, que tindrà un regidor adjunt, Julio Ruiz. L'alcalde ha explicat que els nous regidors s'estan incorporant progressivament a les noves responsabilitats i que ens els propers dies s'anunciaran les primeres accions del govern: "estem preparant un pla de xoc de l'espai públic per resoldres els problemes que hi ha al servei de recollida d'escombraries i la neteja viària i la setmana vinent ja es començaran a notar els canvis". Ruiz ha explicat també que estan treballant ja en la mobilitat: "volem millorar la seguretat de la ronda Ibèrica".

Des dels comuns, socis de govern del PSC, "la nova estructuració d'àrees i responsabilitats polítques compartides respon a una nova manera i voluntat de donar al dia a dia del que requereix la ciutat i als reptes de futur de la gent". Iolanda Sánchez ha assenyalat que cal "treballar, amb un nou xip, amb una nova mirada i encaminant cap al futur. Des del coneixement, l'experiència, les ganes, les energies i noves maneres dels equips de treballadors i treballadores municipals que junt amb el teixit social, amb la ciutadania, a peu de barri poguem contruir solucions i propostes per garantir la millor vida a Vilanova i la Geltrú".

Organigrama municipal

TERESA LLORENS CARBONELL, primera tinent d'alcaldia:
- Cultura i Patrimoni Cultural
- Escoles Municipals
- Memòria Històrica
- Igualtat, Feminisme i LGTBI
- Civisme, Convivència i Mediació

IOLANDA SÁNCHEZ ALCARAZ, segona tinenta d'Alcaldia:
- Participació Ciutadana
- Plans d'Actuació als Barris
- Habitatge i Rehabilitació
- Emergència Climàtica i Espais Naturals

GERARD LLOBET SÁNCHEZ, tercer tinent d'Alcaldia:
- Urbanisme, Llicències i Disciplina Urbanística
- Serveis Jurídics i Administratius d'Urbanisme
- Projectes i Obres
- Transports i Mobilitat
- Serveis Urbans i Manteniment
- Benestar Animal

ANNA RIBERA I COS, quarta tinenta d'Alcaldia:
- Projecció de Ciutat, Promoció Econòmica i Capitalitat
- Empresa i Economia Social

ALFREDO VILLA CELDRÁN, cinquè tinent d'Alcaldia: 
- Govern Obert
- Gestió del Talent i les Persones

- Intervenció i tresoreria

EVA BOLAÑO CREUS, sisena tinenta d'Alcaldia: 
- Mercats Municipals, Alimentació i Consum

GISELA VARGAS REYES
- Infància i Adolescència
- Acció Social i Dependència
- Salut Pública

MIGUEL ÁNGEL IGLESIAS MONTOUTO
- Esports

JULIO RUIZ MELERO
- Gent Gran

ROSALÍA MÁRQUEZ RASERO
- Joventut
- Educació

QUIM-FÈLIX RUIZ COLLADO
- Innovació i Universitat

MÍRIAM PÉREZ GONZÁLEZ
- Administració Electrònica i Bretxa Digital
- Cooperació i Agermanaments
- Ocupació i Inclusió (IMET)

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local