Ple municipal

Olèrdola aprova un presspost de 5'7M d'euros pel 2024

L'alcaldessa Fina Mascaró destacava com a novetats les partides que s’inclouen en igualtat i feminisme, Festa de l’Esport, així com la contractació de tasques de pavimentació i millora de la via pública

Olèrdola aprova un presspost de 5'7M d'euros pel 2024. Ajuntament d'Olèrdola

Olèrdola aprova un presspost de 5'7M d'euros pel 2024. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En sessió extraordinària celebrada aquest dimarts al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat el pressupost municipal pel 2024 amb els vots favorables de les tres forces que comparteixen govern (IO, ERC i PSC), i l’abstenció d’ApO. Tal i com resumia Fina Mascaró, alcaldessa i regidora d’hisenda, el pressupost és de 5.770.000 € i suposa un augment del 10’2% respecte l’aprovació inicial del pressupost d’aquest 2023. Mascaró subratllava que el pressupost inclou una aposta per polítiques socials, garanteix la prestació de serveis i havia estat “analitzat, verificat i ajustat”  partida a partida. ApO exposava que s’abstenia perquè era un pressupost en la seva majoria “continuista” però que contenia partides en les que hi discrepaven.

En l’apartat de despeses, Fina Mascaró destacava com a novetats les partides que s’inclouen en igualtat i feminisme, Festa de l’Esport, així com la contractació de tasques de pavimentació i millora de la via pública. A l’espera del que determini en pocs dies la Mancomunitat, es preveu una revisió a l’alça en concepte de gestió d’escombraries i es reforça el contracte de les escoles bressol amb un increment de més de 20.000€ per a la licitació del servei. En el capítol de transferències l’increment és del 6% i puja fins a 445.000€, incloent les subvencions i un augment superior al 12% en l’àrea de serveis socials.

Altres partides destacades per l’alcaldessa són l’aposta per l’accés a la fibra en equipaments públics com els centres cívics i l’edifici de Correus, l’adquisició de programari, la compra d’un vehicle per a l’ADF, així com partides per ajudar al lloguer d’habitatge i a la seva rehabilitació.
En nom del grup d’ApO, Andrea Serradell manifestava que el seu grup estava content perquè entenien que era un pressupost “continuista” i això mostraria  que la feina que es feia abans era bona. ApO també entenia que “el pressupost ens dona la raó” perquè confirmava que el cost del govern augmenta un 56%. També assenyalava que els hi generaven dubtes “legals i ètics” la contractació externa per pavimentació i manteniment d’obra pública. El grup d’ApO també lamentava que en el pressupost de 2024 s’eliminés la cooperació al desenvolupament i també trobaven a faltar una partida per pressupostos participatius.

En la rèplica, Fina Mascaró indicava que el pressupost seria continuista si l’haguessin fet en molt pocs dies, però totes les partides estan modificades i s’introdueixen previsions que no estaven en l’últim pressupost, com les subvencions per fomentar l’accés a l’ habitatge. L’alcaldessa lamentava que des d’ApO es posés en dubte la professionalitat  dels tècnics de l’Ajuntament i va afegir que totes les previsions d’ingressos o despeses estaven treballades pels tècnics de la casa i fonamentades. També esmentava que entre sous que es cobren i costos “hi ha un abisme”, en referència al cost del govern.  Sobre cooperació internacional, Mascaró exposava que si hi ha la necessitat de fer una aportació es farà de manera “ràpida i directa”. També assenyalava que no hi ha partida en participació perquè cal canviar les bases que regulin com fer-la.        

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local