Taxes municipals

El Vendrell aprovarà la gratuïtat a les instal·lacions esportives per a les persones amb discapacitat

El govern presenta una actualització de les tarifes d’esports que incorporarà noves bonificacions

El regidor d’Instal·lacions Esportives del Vendrell, Àlex Barrera. Ajuntament del Vendrell

El regidor d’Instal·lacions Esportives del Vendrell, Àlex Barrera. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El regidor d’Instal·lacions Esportives, Àlex Barrera, ha explicat que les taxes vinculades a l’ús i la prestació de serveis de caràcter esportiu s’actualitzen per fer front a les necessitats actuals dels equipaments, els quals tenen uns costos directes, indirectes i de manteniment que s’han vist augmentats de considerablement en els darrers temps.  En aquest sentit, el regidor ha recordat que les taxes estaven congelades des del 2015.

L’actualització de les taxes, que es farà efectiva de cara a l’any 2024, serà d’un 15% i s’aplicarà principalment als Complexos aquàtics (Camp d’Esports i Doctor Robert), al Complex Esportiu Tennis Vendrell i a l’ús privatiu de les instal·lacions esportives. Barrera ha destacat que l’actualització de les taxes també incorporarà un seguit de reduccions importants “que pretenen, en primer lloc, seguir fomentant la pràctica esportiva al municipi i, en segon lloc, apropar l’esport i l’activitat física a tots els col·lectius”.

Així per exemple, el regidor ha explicat que en el cas dels complexos aquàtics, les persones jubilades podran gaudir d’un descompte important, de la mateixa manera que ho podran fer els usuaris i usuàries amb baixos ingressos, condició que caldrà acreditar degudament.  En el cas de persones amb discapacitats, per exemple, s’ha previst una bonificació del 100% i per tant, tindran accés gratuït als complexos.

Amb aquestes mesures, segons el regidor, “el govern continua avançant amb pas ferm cap a un esport més inclusiu i cap a una activitat física que actuï com a eina de promoció de la salut i del benestar”. Una mostra d’això, segons Barrera, és la xifra rècord d’abonats del Complex, que actualment frega els 4.000 usuaris.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local