MilloraVNG

Vilanova obre un nou canal per comunicar incidències a l'espai públic a l'Ajuntament

La nova MilloraVNG permet avisar sobre avaries, mal estat d'elements a l'espai públic, brutícia, problemes a l'enllumenat i als contenidors i necessitats de manteniment, entre altres

Vilanova obre un nou canal per comunicar d'incidències a l'espai públic a l'Ajuntament. Ajuntament de Vilanova

Vilanova obre un nou canal per comunicar d'incidències a l'espai públic a l'Ajuntament. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament ha posat en marxa una nova aplicació web perquè la ciutadania pugui informar i suggerir actuacions als carrers i places de la ciutat. Aquest nou canal substitueix l'app mòbil actual i en resol alguns problemes tècnics. La nova MilloraVNG permet avisar sobre avaries, mal estat d'elements a l'espai públic, brutícia, problemes a l'enllumenat i als contenidors i necessitats de manteniment, entre altres.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, l'ha presentat aquest matí i ha reafirmat "la voluntat que tenim el govern municipal de fer una aposta clara en la millora de l'espai públic". L'alcalde ha demanat la col·laboració de tothom, "aquesta és una eina que ens ajudarà a fer que la ciutadania pugui d'una manera fàcil, àgil i ràpida fer-nos arribar les seves incidències i nosaltres també resoldre-les com més ràpidament millor".

Per fer arribar una petició a l'Ajuntament cal accedir a l'aplicació web, introduir la informació i una fotografia. Un dels avantatges destacats d'aquest nou canal de comunicació és que les incidències arriben directament als departaments que gestionen la seva resolució.

La nova aplicació web ha estat dissenyada per l'Ajuntament i s'integra en el sistema de gestió interna de les actuacions a l'espai públic. Des de cada servei s'informarà l'usuari de l'estat de la seva petició, així com de la resolució o la gestió que se n'ha fet. A més també permet demanar més dades i fer el seguiment de l'estat de totes les peticions.

Juan Luis Ruiz valora molt positivament la col·laboració ciutadana en el manteniment de la ciutat, "si volem una ciutat neta, endreçada, maca i cuidada, això és un objectiu compartit, una responsabilitat de tots i totes", i lamenta que moltes actuacions siguin conseqüència d'actes incívics, "una vegada més vull fer una crida al civisme al respecte per l'espai públic".

Per fer servir l'aplicació cal registrar-se amb un correu electrònic i acceptar les normes d'ús. Els usuaris poden accedir-hi des del navegador del seu ordinador o telèfon mòbil, introduint l'adreça al navegador web, o bé anant a l'app Vilanova, des de l'apartat Millora VNG.

Les persones que feien servir l'app existent fins ara, si volen continuar col·laborant en la millora de l'espai públic, poden registrar-se amb el mateix correu electrònic, d'aquesta manera tindran les peticions anteriors realitzades des de l'app.

L'aplicació mòbil actual, que es va posar en marxa gràcies a una proposta dels Pressupostos Participatius de l'any 2017, deixarà de funcionar a finals de mes. Des de la seva posada en funcionament l'any 2018, s'han rebut 23.000 notificacions. Els àmbits d'actuació més demandats són la recollida d'escombraries, la neteja viària, l'enllumenat, l'asfalt i les voreres.

L'enllaç per connectar-se des del navegador és: https://www.vilanova.cat/app/milloravng/

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local