Ple extraordinari

Fem Santa Fe - FIC exigeix la reprobació i dimissió del regidor d'Obres Públiques per infraccions urbanístiques

La formació denuncia que el regidor té un magatzem agrícola que funciona des de 2019 sense la llicència d'ocupació corresponent i que la planta de tractament de residus Mongira S.L., propietat del regidor, ha ocupat terres de forma il·legal

Fem Santa Fe - FIC exigeix la reprobació i dimissió del regidor d'Obres Públiques per infraccions urbanístiques. EIX

Fem Santa Fe - FIC exigeix la reprobació i dimissió del regidor d'Obres Públiques per infraccions urbanístiques. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El grup municipal Fem Santa Fe - FIC de Santa Fe del Penedès ha presentat una sol·licitud per a la celebració d'un ple extraordinari el proper 20 de maig. En aquest ple, demanaran la reprobació i dimissió del regidor d'Obres Públiques, Josep Montané Giralt (Impulsem Santa Fe), per diverses infraccions urbanístiques comeses en la seva activitat empresarial privada: "Donat que aquestes irregularitats van començar a l’inici de la legislatura 2019–2023, quan Junts per Santa Fe va començar a governar al consistori, fem directament responsable d’aquests fets a l’actual alcalde, Jordi Bosch Morgades, i per tant també es demanarà la seva reprovació i dimissió com a encobridor d’aquestes irregularitats".

Fem Santa Fe - FIC denuncia dues infraccions urbanístiques relacionades amb el regidor. La primera afecta un magatzem agrícola del regidor que funciona des de 2019 sense la llicència d'ocupació corresponent. A més, s'ha ampliat la seva activitat amb la instal·lació de panells solars sense autorització. Malgrat les reiterades notificacions dels tècnics municipals, el regidor no ha regularitzat la situació. I la segona irregularitat afecta la planta de tractament de residus Mongira S.L., propietat del regidor Montané, que ha ocupat terres de forma il·legal des de 2019 i ha ampliat la seva activitat sense permís. Tot i la presentació d'un projecte per a regularitzar la situació a finals de 2021, l'empresa no ha completat la documentació requerida ni ha desocupat l'espai ocupat il·legalment.

Segons Fem Santa Fe - FIC, l'alcalde, Jordi Bosch Morgades, ha estat coneixedor d'aquestes irregularitats des de l'inici de la legislatura i no ha fet res per aturar-les. El grup municipal considera que l'alcalde ha actuat com a encobridor i que la seva negativa a donar suport als tècnics municipals que van denunciar les infraccions va provocar la renúncia de l'arquitecta municipal.

Fem Santa Fe - FIC considera que aquestes actuacions són greus i intolerables per part d'un regidor i un alcalde, i que posen en qüestió la seva idoneïtat per ocupar càrrecs públics. El grup municipal reitera el seu compromís amb la defensa de la legalitat i la transparència a l'Ajuntament de Santa Fe del Penedès: "Totes aquestes actuacions, que demostren la manera de fer de l’equip de govern que presideix Jordi Bosch, no s’haguessin produït sense la pressió efectuada pel nostre grup municipal. Ara, i a corre-cuita, s’està intentant redreçar la situació, obligant al regidor a fer complir la normativa urbanística que tant ell com l’alcalde han ignorat durant tots aquests anys. Des de Fem Santa Fe – FIC reclamem, primer, el compliment de la legalitat, i després l’assumpció de responsabilitats polítiques, ja que aquestes irregularitats, que ja de per sí són greus, ho són encara més quan el responsable d’aquestes ostenta el càrrec de regidor d’obres públiques a l’ajuntament de Santa Fe. Considerem que l’alcalde també n’és responsable, ja que ha permès, durant tots aquests anys,  que un regidor del seu equip de govern cometi infraccions urbanístiques estant ell al cas del que passava".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local