Ple Comarcal

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès aprova la Carta de Serveis 2024-2027 i dóna llum verda a la modificació de la plantilla

La Carta de Serveis 2024-2027 recull de manera ordenada la descripció dels serveis i programes que ofereix el Consell Comarcal, així com les persones destinatàries, els responsables, els mecanismes d'accés...

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès aprova la Carta de Serveis 2024-2027 i dóna llum verda a la modificació de la plantilla. CC Alt Penedès

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès aprova la Carta de Serveis 2024-2027 i dóna llum verda a la modificació de la plantilla. CC Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el Ple ordinari celebrat el dijous 13 de juny, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès ha aprovat diversos punts importants de l'agenda, entre els quals destaca la Carta de Serveis 2024-2027 i la modificació de la plantilla de personal.

La Carta de Serveis 2024-2027 s'ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics excepte la CUP, que ha optat per l'abstenció. Aquest document, que s'actualitza periòdicament, recull de manera ordenada la descripció dels serveis i programes que ofereix el Consell Comarcal, així com les persones destinatàries, els responsables, els mecanismes d'accés, els drets i deures dels usuaris, el règim econòmic i els compromisos de qualitat.

Segons el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, la Carta de Serveis "respon a la voluntat de ser una administració transparent, propera i que facilita la relació amb la ciutadania". A més, s'ha elaborat seguint les directrius de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la modificació de la plantilla de personal i la relació de llocs de treball del Consell Comarcal. Aquesta modificació s'emmarca en el compliment de l'Estatut Bàsico del Empleado Público i busca adaptar la naturalesa d'alguns llocs de treball, passant de laborals a funcionaris. El procés de canvi es durà a terme de manera voluntària per al personal afectat.

Altres punts aprovats

A més dels punts esmentats anteriorment, el Ple també ha aprovat:

-L'inventari de béns del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística del Penedès corresponent a l'exercici 2023.
-L'expedient de modificació de crèdit núm. 5 del pressupost del Consell Comarcal per a l'exercici 2024.
-Els decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.
-Dues mocions presentades pel grup comarcal d'ERC: una sobre el dret a l'habitatge i una altra sobre la promoció de productes elaborats al Penedès en els refrigeris dels ajuntaments.

Un Ple complet i productiu

El Ple del Consell Comarcal de l'Alt Penedès ha estat un acte complet i productiu en què s'han abordat diversos temes d'importància per a la comarca. L'aprovació de la Carta de Serveis 2024-2027 i la modificació de la plantilla de personal són dos dels punts més destacats, que contribuiran a la transparència, la proximitat a la ciutadania i la bona gestió del Consell Comarcal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local