Consell comarcal

10 anys de suport a famílies amb vulnerabilitat alimentària al Garraf

El Consell Comarcal i els ajuntaments inverteixen 452.000€ en una dècada per garantir l'alimentació d'infants durant les vacances

10 anys de suport a famílies amb vulnerabilitat alimentària al Garraf. CC Garraf

10 anys de suport a famílies amb vulnerabilitat alimentària al Garraf. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal del Garraf ha destinat un total de 452.000€ en els últims 10 anys per garantir l'alimentació bàsica d'infants i joves en situació de vulnerabilitat alimentària durant els períodes de vacances escolars (Nadal i estiu). Aquesta iniciativa, que se celebra el seu desè aniversari, s'ha dut a terme en col·laboració amb els sis ajuntaments de la comarca.

La taxa de població en risc de pobresa o exclusió social a Catalunya és del 24,4%, segons dades de l'Idescat. En el cas dels menors de 18 anys, la xifra augmenta fins al 32%. Aquestes dades evidencien la necessitat de programes com el que impulsa el Consell Comarcal del Garraf, que ha beneficiat a un total de 7.705 infants i joves durant els últims 10 anys.

Evolució i adaptacions del programa

Al llarg d'aquesta dècada, el programa ha experimentat diverses modificacions per adaptar-se a les necessitats dels usuaris i a les circumstàncies socials. Inicialment, es van distribuir vals a través de serveis socials perquè les famílies poguessin comprar aliments frescos en establiments locals. Des del 2019, s'entrega un fons de prestació econòmica als ajuntaments perquè puguin gestionar la distribució dels aliments de manera autònoma.

Un futur compromès amb la lluita contra la pobresa infantil

En el curs 2023-2024, s'han atorgat 3.249 beques de menjador a infants i joves de la comarca. El Consell Comarcal ha destinat un total de 48.000€ per a aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del Fons de finançament de programes de lluita contra la vulnerabilitat social i d'accions de millora dels serveis socials.

La lluita contra la pobresa infantil és un dels objectius prioritaris del Consell Comarcal del Garraf i dels ajuntaments de la comarca. Aquesta iniciativa, que ha demostrat la seva eficàcia en els últims 10 anys, es continuarà desenvolupant en el futur amb l'objectiu de garantir que cap infant es quedi sense menjar durant les vacances escolars.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local