Acord Estratègic

El Penedès s'uneix per impulsar l'economia: acords entre els Consells Comarcals per a la promoció conjunta

Els Consells Comarcals treballaran junts per potenciar la competitivitat del territori en diversos àmbits, com ara la promoció econòmica, el turisme i la formació

El Penedès s'uneix per impulsar l'economia: acords entre els Consells Comarcals per a la promoció conjunta. CC Baix Penedès

El Penedès s'uneix per impulsar l'economia: acords entre els Consells Comarcals per a la promoció conjunta. CC Baix Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Consells Comarcals de l'Alt i el Baix Penedès han signat un conveni de col·laboració estratègica amb l'objectiu de fomentar la competitivitat econòmica de les dues comarques. Aquest acord permetrà unir esforços i recursos en diversos àmbits, com ara la promoció econòmica, el turisme i la formació ocupacional.

Ambdues comarques treballaran conjuntament per compartir informació, difondre les seves actuacions i desenvolupar projectes comuns. Això permetrà optimitzar els recursos, augmentar la visibilitat del territori i captar més inversions.

Un dels objectius principals del conveni és potenciar el turisme, aprofitant la riquesa cultural i paisatgística d'ambdues comarques. Es treballarà per promocionar conjuntament els museus, els cellers i els productes agroalimentaris, així com per crear rutes turístiques que connectin les dues comarques.

En l'àmbit de la formació ocupacional, es coordinaran els programes i els serveis que ofereixen els dos Consells Comarcals. Això permetrà que els treballadors i les treballadores tinguin més accés a formació i puguin adquirir les competències necessàries per adaptar-se a les demandes del mercat laboral.

El conveni també preveu mesures per fomentar la creació d'empreses i la innovació. Es donaran suport als emprenedors i a les petites empreses i es treballarà per atraure noves inversions al territori.

Aquest acord és una bona notícia per al Penedès, ja que permetrà unir forces per afrontar els reptes econòmics del futur. La col·laboració entre els dos Consells Comarcals és un exemple a seguir per a altres territoris que vulguin impulsar el seu desenvolupament econòmic.

En les properes setmanes, el conveni es presentarà oficialment a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local