COMARCA

'L'energia nuclear, economia i militarisme' a carrec de Marcel Coderch

VD 08-04-2009 19:03 Lectures 539

Arxivat a:

Dins del Cicle d’Actes del Garraf per la cultura de la Pau i la No-violència , el proper dijous 16 d’abril a partir de 2/4 de 8 del vespre i a la sala d’actes d’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, el doctor enginyer Manel Coderch, membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat , professor Honorífic de la UPC i autor del llibre “El Miratge Nuclear” parlarà sobre “ECONOMIA I MILITARISME”, l’Energia Nuclear, una energia que és causa de molts dels mals que patim: el desastre econòmic, el desastre ambiental i el desastre bèl•lic.

La Marxa Mundial per la Pau i la No Violència pretén crear consciència enfront de la perillosa situació mundial que travessem, marcada per l'elevada probabilitat de conflicte nuclear, per l’armamentisme i per la violenta ocupació militar de molts territoris.

És una proposta de mobilització social sense precedents, impulsada pel Moviment Humanista a través d’un dels seus organismes: Món sense Guerres.

La proposta inicial s'ha desenvolupat molt ràpidament. En pocs mesos la Marxa Mundial ha suscitat l'adhesió de milers de persones, agrupacions pacifistes i no-violentes, diverses institucions, personalitats del món de la ciència, de la cultura i de la política sensibles a la urgència del moment. També ha inspirat una enorme diversitat d'iniciatives en més de 100 països i ha configurat un fenomen humà en veloç creixement:

La Marxa Mundial vol crear consciència per la pau i el desarmament i despertar la consciència de la No Violència que ens permeti rebutjar, no només la violència física, sinó tota forma de violència (econòmica, racial, psicològica, religiosa, sexual, de gènere, etc.).

La Marxa Mundial és una crida a totes les persones a sumar el seu esforç i prendre a les seves mans la responsabilitat de canviar el nostre món, superant violències personals i donant suport a aquest canvi dins el seu àmbit més proper i fins on arribi la seva influència.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No