VNG

L'Oficina d'Atenció Ciutadana comença a expedir l'IdCat

L’OAC va augmentar l’any 2008 en un 17% el nombre de persones ateses i va incorporar 11 nous tràmits

VD 05-05-2009 22:23 Lectures 811

Per obtenir el certificat digital a l’OAC cal mostrar el DNI i donar una adreça de correu electrònic. Les persones que tramitin l’idCAT a l’Oficina obtindran un USB a on hi ha emmagatzemades les seves dades. La identificació té un PIN o número secret d’accés que només coneix el titular. La identitat digital ara mateix es pot obtenir en diferents entitats certificadores. A la nostra ciutat el Consell Comarcal del Garraf fa més d’una any que en realitza. També és possible utilitzar la signatura digital amb el DNI electrònic, que porta un xip integrat.

Des de la seva posada en funcionament, el desembre del 2006, l’Oficina d’Atenció Ciutadana ha anat centralitzant les gestions i peticions ciutadanes a l’Ajuntament. L’any 2008 l’OAC va atendre més de 125.000 demandes, concretament 80.508 atencions per tràmits i 44.706 per donar informació, quasi un 20% més que l’any anterior. Aquestes xifres representen una atenció mitjana d’unes 300 persones cada dia.

Els tràmits més habituals a realitzar a l’Oficina són els relacionats amb el padró, els serveis viaris, les llicències d’obres i d’activitats, el registre i l’agenda d’estrangeria.

Per altra banda, els serveis d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també han registrat més de 5.000 correus electrònics i més de 13.000 trucades al telèfon d’informació 010, que representa un creixement del 15% respecte el 2007.


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No