VNG

Oleguer Arnau relleva Joan Collell com a Defensor de la Ciutadania

Serà dilluns en un ple extraordinari on Collell presentarà la memòria del seu darrer exercici al capdavant de la institució

VD 05-05-2010 22:33 Lectures 1808

L'equip de govern municipal ha agraït aquest matí la tasca desenvolupada per Joan Collell des del desembre de 2000, quan es va crear la figura del Defensor. Per a l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, cal agrair-li la dedicació i el servei a la ciutat, "la tasca que ha desenvolupat ha posat en evidència l'encert de l'Ajuntament, amb Tomàs Álvaro com a regidor al capdavant, de crear la institució del Defensor".

En el mateix sentit, la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha afirmat que l'aportació de Joan Collell "ha estat important per fer que com a administració siguem més transparents i més eficients". Per a Iolanda Sánchez, "cal agrair-li institucionalment però també personalment" la seva tasca.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha recordat que "al 1999 quan el tripartit vam entrar al govern de la ciutat teníem molts reptes". Alguns d'aquests eren tirar endavant serveis i fórmules d'aproximació de l'administració a les persones, "que ara donem per fets", com ha manifestat Tomàs Álvaro, com són el Defensor de la Ciutadania, l'Oficina de Drets Civils o els mecanismes de participació ciutadana. El regidor ha felicitat Joan Collell per la feina feta i ha encoratjat Oleguer Arnau en la seva nova responsabilitat.

La proposta d'Oleguer Arnau per liderar l'Oficina del Defensor de la Ciutadania ha rebut el suport de les forces polítiques municipals. Segons l'alcalde Joan Ignasi Elena, té tres condicions que també posseïa Joan Collell: "el respecte de la gent allà on ha estat, coneix la ciutat i sap escoltar". La regidora de Participació ha valorat l'àmplia trajectòria d'Arnau en la vida social i associativa de baix-a-mar, que li ha permès "conèixer la institució i obtenir l'empatia de les persones amb qui ha treballat".

Prèviament al Ple ordinari, dilluns que ve a les 18 h se celebrarà el Ple del Defensor de la Ciutadania, en què Joan Collell presentarà la memòria de l'exercici del 2009. El Defensor de la Ciutadania és una institució independent i imparcial, que té per objectiu defensar els drets dels ciutadans i les ciutadanes del municipi en relació a totes aquelles actuacions de l'Ajuntament i dels organismes que en depenen. El Defensor compta amb un equip humà que conformen l'Oficina del Defensor de la Ciutadania, amb seu al Centre Cívic La Geltrú.


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No