VNG

Ordenances congelades, sense les propostes de CiU

Les ordenances municipals del 2011 queden igual que les del 2009, amb el suport del PP i el vot en contra de CiU i de la CUP

VD 09-11-2010 20:55 Lectures 582

El govern de Vilanova ha congelat les ordenances per al 2011 amb el suport del Partit Popular. Com ja va passar l'any passat, el PP ha estat l'únic grup de l'oposició que ha valorat positivament la proposta del tripartit de deixar els impostos, les taxes i els preus públics com els de l'any 2009, ja que és el segon any consecutiu que s'han congelat.

El portaveu popular, Santi Rodríguez, ha expressat el vot favorable a la proposta i ha dit que “durant la situació de creixement l'Ajuntament va augmentar la despesa ordinària, aprofitant els ingressos de la construcció. Ara que no hi són, hi ha tensions a les finances municipals per donar serveis". En aquest sentit, Rodríguez creu que “per recuperar l'increment desorbitat dels anys de bonança hagués estat bo que s'hagués fet un esforç per reduir algunes ordenances”.

El regidor d'Hisenda, Albert Sanabra, ha explicat el perquè de la decisió de no incrementar ni amb l'IPC les ordenances municipals tot dient que “no és ni una decisió fàcil ni electoralista, tots sabem la repercussió de les ordenances al pressupost que haurem d'aprovar”.

Sanabra ha defensat la seva decisió explicant que “el govern pensa en totes les famílies vilanovines que ara ho estan passant malament, no només les que estan a l'atur, també n'hi ha, i moltes, que tot i no estar a l'atur tenen dificultats per arribar a final de mes”.

La regidora de Convergència i Unió, Neus Lloveras, ha justificat el seu vot contrari manifestant que "la proposta de tributs és poc imaginativa, no s'ha treballat prou en base als canvis que hi ha a la ciutat, és la proposta més senzilla, més pobra".

Per la seva part, el regidor de la CUP, Quim Arrufat, ha manifestat que "congelar les ordenances és una sortida fàcil, no hi ha una reacció pel què està passant, potser hi ha una certa covardia alhora d'afrontar-ho". Segons Arrufat, amb aquesta proposta "si reduïm els ingressos propis i puja l'IVA, com farem avançar les polítiques socials? És una solució poruga, congelar tothom no és progressiu".

No a les propostes de CIU

Però el protagonisme al ple en el debat de les taxes l'han tingut les quatre propostes de Convergència i Unió. CiU volia possibilitar el pagament de tots els impostos i taxes de forma fraccionada, proposava també una bonificació total de l'impost per a una nova activitat econòmica, a més volia la gratuïtat d'una hora de pàrquing municipal per qui compri al centre un mínim de 30 euros i establir més bonificacions per als col•lectius més desfavorits.

El regidor d'Hisenda ha lamentat “haver de rebutjar les propostes, però l'esforç el fem no augmentant i mantenint les mateixes bonificacions”. El responsable de l'àrea ha afegit que “fins i tot, enguany n'hi ha més”.

Per la seva part, Lloveras ha explicat que “vam presentar unes propostes prudents pensant que el govern les contemplaria”. “Però ara veiem que no hi ha hagut voluntat per part del tripartit”, ha conclòs.

El regidor popular, Santi Rodríguez, ha dit que dóna suport a la proposta d'ordenances del govern, “malgrat que no estem absolutament d'acord, perquè ens hagués agradat que acceptessin alguna de les propostes de CiU".


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No