SANT PERE DE RIBES

L'Ajuntament incorpora 62 treballadors a través de la segona tongada de plans d'ocupació

El programa té una durada de 6 mesos i quatre línies d’actuació: Cohesió Social, Medi Ambient, Espais Públics i Administració

VD 16-05-2011 22:02 Lectures 641

Arxivat a:

62 persones s’han incorporat avui, dilluns 16 de maig, a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a través dels Plans d’Ocupació finançats pel Departament de Treball. Són contractes de 6 mesos destinats a reforçar serveis de l’administració municipal però que no substitueixen cap lloc de treball. L’objectiu del programa laboral és la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, donar formació en àmbits no afectats per la crisi i promoure accions específiques.

Durant el procés de selecció es van fer 187 entrevistes, a perfils de persones escollides des del Servei d’Ocupació, per tal d’ocupar 14 places per a Medi Ambient (neteja d’espais naturals), 16 places per a Espais Públics (manteniment de mobiliari urbà i equipaments), 15 per a tasques administratives i d’informàtica i 17 en l’àmbit de Cohesió Social i acompanyament a les persones grans. De les 62 persones que s’incorporen 57 són del municipi de Sant Pere de Ribes, 1 de Canyelles, 2 de Sitges i 2 de Vilanova.

En l’acte de presentació, que va tenir lloc divendres 13 de maig, l’alcalde del municipi, Josep Antoni Blanco, va destacar que s’han intentat fer projectes que puguin englobar la diversitat de tipologies d’aturats de la comarca, “som conscients de que les administracions públiques locals hem de fomentar la formació i afavorir la incorporació de la gent al món del treball”. En aquest sentit l’alcalde ha destacat que algunes d’aquestes línies de treball en l’àmbit de cohesió social, com el programa d’acompanyament a la gent gran, es continuaran desenvolupant un cop finalitzats els plans ocupacionals a través d’altres fórmules que podrien incorporar el voluntariat.

Aquesta és la segona tongada, després que al 2010 es realitzessin dos projectes, un ordinari i l’altre extraordinari, que van donar feina a un total de 126 persones. Des del Departament de treball encara no s’ha especificat si sortiran nous Plans de cara a l’any que ve. “A nosaltres ens representa un ajuda però no substitueix cap lloc de treball de l’Ajuntament. L’objectiu és mantenir l’ocupació no disminuir-la o canviar-la. El que hem fet és reforçar serveis i això en ha permès per exemple pintar els passos de vianants, digitalizar arxius o netejar zones perifèriques que d’una altra manera no s’haurien pogut fer” destacava l’alcalde.

Des del 2007, han passat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes un total de 252 persones beneficiàries de Plans d’Ocupació.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament