Ressaca postelectoral

El Vendrell i Calafell tiren pilotes fora respecte als pactes CiU-PP

Benet Jané i Joan Olivella no fan cas de les paraules d’Oriol Junqueras, que demana la fi d’aquests acords

Creuen que la prioritat és treballar pel municipi amb els actuals governs

Marc Guitart El Vendrell 04-12-2012 21:46 Lectures 1713

Arxivat a:

Els líders del PP (Olga Elvira) i CiU (Joan Olivella) a Calafell, durant la nit de les eleccions municipals

Els líders del PP (Olga Elvira) i CiU (Joan Olivella) a Calafell, durant la nit de les eleccions municipals

Els alcaldes del Vendrell i Calafell no han volgut entrar en valoracions massa profundes de les declaracions fetes pel líder d’Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, respecte a la finalització dels pactes entre CiU i el PP en diferents ajuntaments, com a condició per iniciar les negociacions de cara a un possible acord a la Generalitat. Al Vendrell, CiU forma part d’una coalició on hi són el PSC, el PP i Junts per Vendrell (nom sota el qual s’aixopluguen Esquerra i Reagrupament). A Calafell, convergents i populars mantenen un pacte de govern.

El tema es va posar sobre la taula en l’últim ple municipal del Vendrell, després d’una pregunta feta pel líder de l’oposició, August Armengol. L’alcalde vendrellenc, el convergent Benet Jané, va tirar pilotes fora dient que “no he sentit les declaracions de Junqueras” i donant prioritat als temes municipals. El representant d’Esquerra al consistori, Jaume Pinyol, tampoc va entrar a comentar les declaracions de Junqueras i va respondre atacant a PxC pels mals resultats obtinguts als comicis catalans.

A Calafell, l’alcalde convergent Joan Olivella no va voler que les negociacions per formar govern a la Generalitat es barregin amb les qüestions d’àmbit municipal. Olivella va apuntar davant els mitjans que “ara mateix només s’ha de pensar en el municipi, i si el pacte funciona i l’entesa fins ara ha estat correcte, hem de seguir treballant pel municipi”. Tot i això, el batlle va admetre que en cas que es rebés alguna ordre d’instàncies superiors, la cosa podria canviar, però que en el moment actual, “el que importen són les persones”.

En les últimes aparicions davant la premsa, Junqueras ha reiterat que Convergència i Unió ha de trencar els pactes que té amb el PP al territori, una cosa que ha definit com a “lògica” i sense la qual serà difícil trobar punts d’acord entre els dos partits. El pacte existent a l’ajuntament de Calafell va sorgir després de les últimes eleccions municipals, el 2011. Al Vendrell, CiU ja manava junt amb el PP en l’anterior mandat.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No