Ressaca postelectoral

El Vendrell i Calafell tiren pilotes fora respecte als pactes CiU-PP

Benet Jané i Joan Olivella no fan cas de les paraules d’Oriol Junqueras, que demana la fi d’aquests acords

Creuen que la prioritat és treballar pel municipi amb els actuals governs

Marc Guitart El Vendrell 04-12-2012 21:46 Lectures 1190

Arxivat a:

Els líders del PP (Olga Elvira) i CiU (Joan Olivella) a Calafell, durant la nit de les eleccions municipals

Els líders del PP (Olga Elvira) i CiU (Joan Olivella) a Calafell, durant la nit de les eleccions municipals

Els alcaldes del Vendrell i Calafell no han volgut entrar en valoracions massa profundes de les declaracions fetes pel líder d’Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, respecte a la finalització dels pactes entre CiU i el PP en diferents ajuntaments, com a condició per iniciar les negociacions de cara a un possible acord a la Generalitat. Al Vendrell, CiU forma part d’una coalició on hi són el PSC, el PP i Junts per Vendrell (nom sota el qual s’aixopluguen Esquerra i Reagrupament). A Calafell, convergents i populars mantenen un pacte de govern.

El tema es va posar sobre la taula en l’últim ple municipal del Vendrell, després d’una pregunta feta pel líder de l’oposició, August Armengol. L’alcalde vendrellenc, el convergent Benet Jané, va tirar pilotes fora dient que “no he sentit les declaracions de Junqueras” i donant prioritat als temes municipals. El representant d’Esquerra al consistori, Jaume Pinyol, tampoc va entrar a comentar les declaracions de Junqueras i va respondre atacant a PxC pels mals resultats obtinguts als comicis catalans.

A Calafell, l’alcalde convergent Joan Olivella no va voler que les negociacions per formar govern a la Generalitat es barregin amb les qüestions d’àmbit municipal. Olivella va apuntar davant els mitjans que “ara mateix només s’ha de pensar en el municipi, i si el pacte funciona i l’entesa fins ara ha estat correcte, hem de seguir treballant pel municipi”. Tot i això, el batlle va admetre que en cas que es rebés alguna ordre d’instàncies superiors, la cosa podria canviar, però que en el moment actual, “el que importen són les persones”.

En les últimes aparicions davant la premsa, Junqueras ha reiterat que Convergència i Unió ha de trencar els pactes que té amb el PP al territori, una cosa que ha definit com a “lògica” i sense la qual serà difícil trobar punts d’acord entre els dos partits. El pacte existent a l’ajuntament de Calafell va sorgir després de les últimes eleccions municipals, el 2011. Al Vendrell, CiU ja manava junt amb el PP en l’anterior mandat.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No