Associació de Municipis per la Independència

El 68% dels municipis de Catalunya ja són membres de l'Associació de Municipis per la Independència

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-02-2013 23:44 Lectures 1098

El 68% dels municipis de Catalunya ja són membres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La noticia ha estat coneguda avui en el marc de la tercera Assemblea de l’AMI que ha aplegat a 200 càrrecs electes, entre alcaldes i regidors, reunits a Vilanova i la Geltrú. Aquest percentatge suposa prop del 39% de la població total de Catalunya i aplegaria a uns tres milions d’habitants que viuen en aquestes ciutats a on els seus plens municipals han donat suport a que Catalunya pugui convocar un referèndum per a aconseguir la independència.


L’Assemblea ha aprovat una moció que recolza la declaració de sobirania que va fer el Parlament de Catalunya i demana al Govern que tingui en compte a l’AMI en el procés que ha iniciat sobre la Transició Nacional. “Han de comptar amb nosaltres -ha dit el president de l’AMI, Josep M. Vila d’ Abadal -. No té cap mena de sentit que el Govern no reconegui la feina que ha fet la nostra associació i la que pot fer en el futur”. En relació amb aquest procés, ha afegit que ara no toca “fer marxa enrere” i que el referèndum s’ha de fer. “Encara que no el guanyem, l’hem de fer. No s’hi val l’argument, que comencen a dir alguns,  que no es pot fer si hi ha risc de derrota. Això no val” ha dit.


Els membres adherits han aprovat de forma majoritària i sense vots en contra el informe de gestió, els pressuposts per l’any vinent i el pla d’acció pel futur. Entre d’altres coses, aquest pla preveu la confecció d’una gran macroenquesta per conèixer la foto real dels ciutadans de Catalunya davant la pregunta de si estan a favor o en contra de la independència. Vila d’Abadal ha demanat que aquesta enquesta la tenia que fer l’AMI de forma individual “ja que hem de controlar la pregunta. No hem d’anar amb revolts ni subterfugis. No és tracta de pregunta si el votant català li agradaria tenir estructures d’Estat o si vol ser considerat un estat europeu. La pregunta ha de ser clara: si esta a favor o en contra de la independència”.


El tema de les banderes ha ocupat una bona part del debat que han obert els membres de l’associació i s’ha arribat a plantejar considerar persona non grata a la delegada del Govern, Maria de los Llanos de Luna per la seva persecució contra els ajuntaments que han retirat la bandera espanyola dels seus balcons. La direcció de l’AMI ha aconsellat no prendre encara en consideració aquest punt i ho debatrà internament en una reunió de la comissió directiva. Això si, Vila d’Abadal ha deixat clar que l’actitud de la delegada del Govern era una agressió flagrant contra la democràcia municipal i els drets dels ciutadans catalans. L’AMI ha acordat assumir una decisió unitària en relació amb aquest tema. “D’un en un som vulnerables, però tots junts tenim molta força” ha dit el president de l’AMI.  En el seu discurs a l’assemblea, Vila d’Abadal  ha arribat a plantejar-se que tots els ajuntaments de Catalunya retirin la bandera espanyola de cop com a mostra de força i de solidaritat i s’autoinculpessin. Per contra, si el Govern central inhabilités als alcaldes “ens plantejaríem un gest de posar tots la bandera espanyola als nostres balcons. Seria una demostració de com és vulneren els nostres drets i podria provocar l’efecte contrari en el poble de Catalunya”.


En relació al informe que s’ha conegut avui per reduir els sous dels càrrecs electes, Vila d’Abadal ha dit que és una vulneració més del Govern central. “Es la història de cada divendres. Cada setmana hi ha una nova decisió en contra de Catalunya per fer-nos espanyols”.


Finalment, a la moció aprovada, i que us adjuntem de forma literal, s’inclou també el punt de respectar el dret dels municipis adherits a l?AMI de declarar-se “territori de Catalunya lliure i sobirà” per decisió dels seus plens municipals. En un altre punt, s’insta a tots els municipis a que comencin a exercir “la sobirania fiscal per la qual cosa passin a ingressar els impostos dels seus treballadors (IRPF) i IVA a l’Agència Tributària catalana, en lloc de fer-ho a l’agència espanyola”. Això ho podran fer per designació del seu ple municipal o per voluntat dels seus batlles o equip de govern.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament