Ple municipal a Sitges

La CUP vol unir el debat del pressupost i les noves ordenances fiscals a Sitges

La CUP presenta una moció per tal d’unir els dos debats i demana que s’uneixin els períodes d’al•legacions en un de sol de seixanta dies hàbils

La CUP portarà al ple de dilluns, en forma de moció, la proposta del debat en un mateix conjunt del nou pressupost i les noves ordenances fiscals pel 2014 per tal de fer-lo 'més racional'. També proposa que el termini per presentar al•legacions s’ampliï per tal d’afavorir la participació ciutadana.

Any rere any, l’Ajuntament de Sitges ha proposat per separat, en diferents plens municipals, l’aprovació inicial dels dos documents cabdals en el calendari; el pressupost i les ordenances fiscals. Per a la CUP, aquest fet ha comportat que s’obrissin dos períodes diferents d’al•legacions, quan es tracta de dos documents que van intrínsecament lligats entre ells com són les entrades i inversions de fons de l’Ajuntament de Sitges: 'El fet de treballar per separat els documents provoca desajustos, ja que permet l’aprovació d’un pressupost articulat en funció d’uns determinats ingressos provinents per unes ordenances fiscals, les quals posteriorment poden variar durant el seu període de debat i aprovació, tot desajustant les previsions fetes al pressupost. I viceversa', s'apunta des de la CUP.

D’aquesta manera, amb un procés conjunt dels dos documents 'es permetria un debat entenedor i més racional sobre les finances municipals, tractant com una mateixa unitat les previsions d’entrades i les sortides de les finances municipals'.

Per aquests motius, la CUP presenta una moció per tal d’unir els dos debats i demana que s’uneixin els períodes d’al•legacions en un de sol de seixanta dies hàbils. D’aquesta manera també es permetrà un major marge perquè entitats, plataformes ciutadanes, particulars, associacions o partits polítics puguin fer al•legacions als dos documents.

Aquesta és una reclamació que des de la CUP s’havia trasllat al Govern en anys anteriors sense veure mai una resposta favorable, per aquest motiu enguany es portarà de nou al Ple però per primer cop en forma de moció.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!