PRESSUPOSTOS MUNICIPALS

Olèrdola incorpora 600.000 euros per a inversions al pressupost

En el ple extraordinari de dilluns es certifica el baix endeutament de l’Ajuntament, que era del 21% del pressupost en tancar-se el 2013

Redacció Olèrdola 08-04-2014 18:27 Lectures 870

Arxivat a:

Ajuntament d'Olèrdola. Ple extraordinari a Olèrdola

Ajuntament d'Olèrdola. Ple extraordinari a Olèrdola

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dilluns a la nit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost que inclou prop de 600.000 euros per a inversions. Entre les actuacions que tenen finançament garantit gràcies a aquesta modificació hi ha la urbanització d’una nova plaça a Sant Pere Molanta, la renovació de la xarxa d’aigua al carrer Wilson de Sant Pere Molanta, la millora del clavegueram de Moja, l’adquisició d’un vehicle per a la brigada municipal, la senyalització dels camins municipals o la substitució de làmpades de l’enllumenat públic.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, recordava que la nova llei estatal comprometia que una part del romanent de tresoreria assolit el 2013 per a despeses generals s’havia de dedicar a l’amortització anticipada de préstec. A aquesta finalitat es destinen 275.845 euros. Per a inversions sostenibles, es pot aplicar 387.966 euros del romanent. La resta de modificació de pressupost suposa canviar aplicacions de partides i utilitzar el saldo sobrant que genera l’amortització anticipada de préstecs. Tort posava l’accent en què alliberar recursos previstos per pagar crèdit permetia augmentar les partides per despesa corrent i incrementar el suport a entitats. L’alcalde també avançava que encara quedava pendent d’aplicar 121.885 euros del romanent de tresoreria, el destí del qual es preveia decidir a partir de setembre.

Josep Maria Sánchez, portaveu de CiU, va lamentar que s’hagués d’amortitzar préstec perquè si ara calgués recorre a crèdit s’hauria de pagar molt més d’interessos. També va valorar que la modificació comportava que partides d’inversions no efectuades es destinaven a  altres conceptes i assenyalava que “aprovar les partides no volia dir que s’executessin”. Sánchez subratllava que s’incorporaven partides necessàries al pressupost, però explicava que el seu grup s’abstenia perquè la modificació s’havia decidit sense comptar amb la participació de CiU.

L’alcalde va reiterar que no estaven d’acord amb la obligació d’amortitzar préstec i avançava que les inversions s’executarien, en bona part perquè s’inclouen obres que estaran confinançades amb aportacions d’altres administracions i que ara avança l’Ajuntament per a poder-les completar entre aquest 2014 i el 2015, atès que són prioritàries.

En el ple es va donar compte de la liquidació del pressupost del 2013, que deixa un romanent de tresoreria lliure per a despeses generals de 785.696 euros. L’alcalde subratllava que amb el tancament de l’exercici de 2013, sense comptar l’amortització de préstec aprovada en el ple de dilluns, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament és del 21%. També es fa una previsió a l’alça dels incobrats i es certifica que es compleixen tots els requisits legals d’estabilitat financera.

Des de CiU es va indicar que la morositat s’arrossega des de feia anys en algunes partides importants. També es va considerar que “el pressupost quadrava”, però es va fer notar que s’havia externalitzat el servei de les llars d’infants i es trobaven a faltar inversions en proporció a la realitat del municipi.

L’alcalde destacava que les inversions s’han vist condicionades per l’aprovació de la llei estatal i per l'endarreriment de les administracions a l'hora de fer púbiques les inversions que cofinançaven als municipis. Per unanimitat el ple també va desestimar les al•legacions presentades contra les contribucions especials aprovades per a finançar les obres d’urbanització del carrer Major de Sant Miquel.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No