QUEIXES PELS AJUTS

Crítiques de la CUP al Festival Vida per rebre més de 120.000 euros en subvencions públiques

La formació denuncia que 'el més greu és l’exclusivitat de l’empresa per utilitzar la Masia Cabanyes per actes culturals de gran format durant els propers 5 anys'

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-05-2014 10:29 Lectures 2354

Després d’un any de l'anunci de la creació d'un nou festival de música de referència a Vilanova i la Geltrú, Vida Festival, comencen arribar les primeres crítiques pels ajuts que rebrà de part de les administracions locals. En aquest cas, ha estat la Candidatura d'Unitat Popular la que ha fet públic el conveni que ha signat l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Garraf amb els organitzadors de l'esdeveniment i han criticat durament les facilitats que s'estan donant a una empresa privada.

En aquest sentit, des de la CUP es critica que el conveni de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ''dedicarà, en plena crisi i dificultats pressupostàries, més de 120.000 euros públics per la celebració d’un festival musical d’una empresa privada al municipi. Aquests més de 120.000 euros deriven de diferents conceptes: l’aportació directa en concepte de promoció de ciutat (18.800€, quan el govern havia negat cap aportació directa durant la negociació pressupostària), adequació de camins (21.900€), adequació de l’espai (50.000€), obres en una fossa sèptica (28.000€), consergeria dels espais, hores extres de policies i altre personal municipal (22.000€), senyalització de camins (3.600€), instal•lació d’un aparcament de bicicletes (3.300€), adequació de solars municipals per a aparcaments (1.900€), entre d’altres. Més enllà d’aquestes aportacions directes i adequacions de l’espai i exterior, l’Ajuntament facilita tot tipus de material municipal i cedeix gratuïtament els equipaments públics (instal•lacions i recinte) de la Masia d’en Cabanyes, el Molí de Mar i els exteriors del camp municipal de futbol situat a la zona esportiva de la ciutat. El més greu és però l’exclusivitat de l’empresa per utilitzar l’equipament públic de la Masia en Cabanyes per actes culturals de gran format durant els propers 5 anys''.

En el conveni s’argumenta el bon tracte del festival degut a la trajectòria i herència del Faraday, un festival organitzat per una entitat sense ànim de lucre, que per a la CUP ''no té res a veure amb la situació actual, en la qual qui impulsa el festival és una empresa privada''. En aquest sentit, la formació no entén ''les queixes del govern a l’hora de denunciar la manca de pressupost per determinades polítiques públiques o inversions a la ciutat i la via pública quan en casos com aquest no s’escatimen recursos'': ''trobem que l’aportació econòmica municipal i la resta de facilitats estipulades en el conveni són desproporcionades i un greuge per altres esdeveniments culturals i populars de la ciutat que organitzen entitats sense ànim de lucre o la mateixa administració, com poden ser la Festa Major o el Carnaval, amb molta més participació popular i atracció de visitants i que reben una aportació econòmica molt menor a la que rebrà el festival privat per diferents conceptes''.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres