Sessió plenària

Marijó Riba explica la política cultural de la ciutat al Sessió Plenària

La portaveu del PP de Vilanova, Carmen Rodríguez, analitza l'acció del govern municipal

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-12-2014 17:18 Lectures 2890
EIX. Carmen Rodríguez i Marijó Riba

EIX. Carmen Rodríguez i Marijó Riba

Aquesta setmana la regidora de Cultura i Escoles Municipals, Marijó Riba, és la convidada del programa Sessió Plenària, que emet Canal Blau Televisió i el portal de noticies Eix Diari. L'entrevista s'ha centrat en els dos eixos principals de la política cultural de la ciutat: el patrimoni i l'oferta cultural. Riba ha defensat que, amb els recursos actuals, "hem tirat endavant una programació estable de qualitat, s'ha aconseguit tirar endavant la programació dels dos equipaments, teatre Principal i Auditori- gràcies al gran esforç dels tècnics municipals, i també dels artistes, que s'han adaptat a la situació. En aquests moments el sector cultural del país està fent militància, els escenaris no han de quedar buits, i els sector ha buscat fórmules i maneres de tirar endavant".

Pel que fa al patrimoni, la regidora ha recordat que "a Vilanova tenim un patrimoni immens", i ha explicat que des de la Regidoria s'està impulsant l'Oficina del Patrimoni, que aviat destacarà en una pàgina web aquesta riquesa de la ciutat.

Una altra de les qüestions tractades durant el Sessió Plenària ha estat el Consell Municipal de Cultura, que es constituirà a finals de gener, i per al qual es va fer una sessió informativa amb les persones i entitats que s'hi han interessat. La regidora ha reconegut que "la cultura és un dels àmbits de la política on podem trobar mes consens, tot i que en aquesta primera reunió hi vam trobar a faltar alguns grups polítics, cosa que dóna una mala imatge, com si no ens ho prenguéssim seriosament". En aquest sentit, la regidora anima la ciutadania i els representants d'entitats a afegir-se al Consell, especialment si són experts, ja que "les veus autoritzades cal escoltar-les per després poder fer polítiques".

L'entrevista que podeu veure al Sessió Plenària avui dilluns també analitza el nivell de consolidació dels equipaments culturals, el pressupost que l'Ajuntament pot destinar a Cultura, i les obres de l'Espai Far, un dels grans projectes d'aquesta legislatura.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No