PLE MUNICIPAL

El ple de Sitges fa costat als Diables en el judici dels versots

El Ple de l’Ajuntament de Sitges ratifica el decret de l’Alcalde de personar-se com a co-demandant en el judici relacionat amb el Ball de Diables de l’Agrupació de Balls Populars

Redacció Sitges 24-02-2015 11:45 Lectures 937

Arxivat a:

Ajuntament de Sitges. Ple municipal de Sitges

Ajuntament de Sitges. Ple municipal de Sitges

La sessió plenària del mes de febrer, celebrada aquest dilluns, ha ratificat el decret de l’Alcalde de personar-se com a co-demandant en el judici relacionat amb el Ball de Diables de l’Agrupació de Balls Populars i oposar-se així a la demanda en defensa de la llibertat d’expressió i de la tradició i cultures populars. El regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, va argumentar la decisió de portar al ple municipal aquesta qüestió donat que “creiem que és necessari un posicionament clar d’aquest Ajuntament en una demanda que ha saltat l’àmbit personal per passar a l’àmbit de la festa. Hem de donar suport a qui fa la festa i ells han de saber que aquest consistori està al seu costat”.  L’Alcalde de Sitges va explicar que “el fet no hauria d’haver arribat fins al ple de l’Ajuntament però donades les circumstàncies el que fem amb aquesta ratificació és donar suport a una entitat i protegir la sàtira i la nostra Festa. Malgrat això, desitjo que la situació pugui canviar en les properes hores o dies”. La ratificació va comptar amb els vots a favor dels regidors de CiU; dels regidors dels PSC, Ricard Vicente i Carme San Miguel; i del regidor de la CUP, Adrià Pet; el vot en contra del regidor de NH, Lluis Marcé i l’abstenció de la resta de regidors del plenari.

En l’apartat d’activitats, el ple va aprovar inicialment l’ordenança municipal sobre la tinença i protecció dels animals a Sitges per fomentar la tinença responsable dels animals i promoure el respecte pels seus drets. L’ordenança regula les responsabilitats de la persona propietària de l’animal i determina, per exemple, les obligacions bàsiques que cal tenir cap als animals com l’allotjament, l’alimentació o els mitjans de subjecció. La norma contempla també quina és la presència dels animals a la via pública. A Sitges, properament s’obrirà el Corre Can al Parc de Can Robert on els gossos podran moure’s lliurement sense haver d’anar lligats. Al mateix temps s’inclou un règim sancionador que s’aplicaria en casos com el de no recollir els excrements dels animals. A més, ,’Ajuntament podrà analitzar la informació genètica derivada de l’anàlisi de les defecacions i imposar la sanció corresponent.

En l’àmbit de la promoció de la vila, el ple ha declarat el Festival Internacional de Patchwork, la Fira Scrap + i el Sitges Motor Weekend esdeveniments d’especial interès per Sitges, tenint en compte les característiques d’aquests tres esdeveniments i el benefici que generen per a la vila.

Per torn d’urgència, el ple de febrer va debatre una moció del PSC per a la creació d’una comissió informativa de caràcter específic sobre la gestió de la Fundació l’Hospital de Sant Joan Baptista. Inicialment la proposta del PSC contemplava iniciar les investigacions des dels últims quatre anys tot i que finalment, després de l’exposició de l’Alcalde, Miquel Forns la comissió informativa treballarà per conèixer els detalls de la gestió des de l’any 2002.

També va prosperar la moció per la modificació de la llei 27/2014 sobre les obligacions tributàries per a les entitats sense ànim de lucre. També s’aprova la moció del PSC en defensa de l’exercici del dret de vot de persones amb discapacitat a les properes eleccions municipals.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No