Fiscalia Anticorrupció

PxC denuncia el regidor Sergi Teruel (CiU) per presumpta prevaricació i malversació de fons públics

Armengol: 'aquesta és només la primera denúncia d'una sèrie de corrupteles que hem detectat a l'Ajuntament i que estem estudiant'

Redacció El Vendrell 24-02-2015 19:40 Lectures 1747

Arxivat a:

PxC. El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol

PxC. El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol

El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol ha presentat públicament als mitjans de comunicació aquest migdia davant dels Jutjats del Vendrell la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra el regidor de CiU Sergi Teruel pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics. El regidor ha explicat que "PxC es personarà com acusació popular quan s'incoïn diligències pels delictes denunciats" i ha anunciat que "aquesta és només la primera denúncia d'una sèrie de corrupteles que hem detectat a l'Ajuntament i que estem estudiant".

Antecedents

Sergi Teruel és militant de CDC, membre del seu comitè local i secretari de les seves sectorials al Vendrell. És regidor de CiU des de 2011. Des del punt de vista acadèmic és tècnic en gestió administrativa. Govern monocolor de CiU a l'Ajuntament del 2007 al 2011, i des de 2011 en una coalició de govern quadripartit.

Fets

El 20 de gener de 2010, Sergi Teruel és donat d'alta com encarregat d'obres de l'empresa municipal Serveis Integrals SLM després de la valoració dels diferents curriculums presentats pel seu Consell d'Administració amb un sou de 24.959,63 euros l'any i posteriorment se'l fa fix a l'empresa amb contracte de durada indefinida. L'any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 euros l'any i demana l'excedència com a treballador municipal i l'any següent, el 2012, es decideix disoldre l'empresa essent subrogada la seva plaça a l'empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions municipals mitjançant un plec de clàusules administratives i econòmiques on es marca que el sou que rebria Sergi Teruel seria de 34.439,92 euros l'any.

Presumptes figures delictives

Prevaricació.- Es va dictar una resolució per la qual es va acordar contractar Sergi Teruel tot sabent que era injusta, arbitrària i no ajustada a dret, ja que tal contractació havia d'anar precedida per una convocatòria pública segons regeix la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'organització i funcionament de l'Administració General de l'Estat, la qual estableix en l'article 55.2 que la selecció de personal laboral d'aquestes entitats es realitzarà mitjançant convocatòria pública basada en els principis d'igualtat, mèrit i capacitat. Posteriorment quan es licita aquest servei no sols es beneficia de la conservació del seu lloc de treball sinó que a més aconsegueix un augment de sou totalment injustificat de 10.000 euros anuals més. El propi Sergi Teruel en acceptar càrrec públic sense concórrer als requisits legalment establerts també incorreria en delicte de prevaricació.

Tràfic d'influències.- És clar que en aquest cas s'ha utilitzat l'Administració Pública per satisfer interessos particulars i no generals. Va aconseguir la plaça tot simplement per tenir el carnet de CDC durant un govern monocolor de CiU. Ocupant un lloc de treball d'encarregat d'obres que en res es correspon amb la seva formació de gestió administrativa. I a més, obté un augment de sou del tot injustificat de 10.000 euros l'any en un sol any treballat estant CiU al govern i sent ell mateix regidor d’aquest govern.

Malversació de fons públics.- Sergi Teruel s'ha apoderat fraudulentament d'unes quantitats de diners més amunt esmentades i que provenen dels fons públics, sense la preceptiva convocatòria d'una oferta pública de places, mitjançant una resolució arbitrària i injusta per la qual cosa la resolució ni és vàlida ni és ajustada a dret ni justifica que l'Ajuntament hagués de pagar uns sous que no van complir els requisits legalment previstos.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No