Sessió plenària

Joan Ignasi Elena i Manel Claver, al Sessió Plenària

Després de 16 anys com a regidor de l'Ajuntament de Vilanova, Elena deixa la política local. Claver explica la posició d'ICV sobre els pressupostos i fa balanç del mandat

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-03-2015 22:56 Lectures 1860
EIX. Joan Ignasi Elena i Manel Claver, al Sessió Plenària

EIX. Joan Ignasi Elena i Manel Claver, al Sessió Plenària

El mandat s’esgota i representa el comiat de molts regidors que ja han anunciat que no es tornen a presentar a les eleccions municipals, almenys de moment. Aquest és el cas de Joan Ignasi Elena, exalcalde de Vilanova i la Geltrú i regidor durant 16 anys a les files del Partit dels Socialistes.

Fa poc més d’un any obria una crisi de confiança amb la seva formació, on havia militat des de l’adolescència amb càrrecs de responsabilitat tant a nivell local com a nivell nacional. El trencament definitiu amb el Partit dels Socialistes es va produir l’estiu passat, al mateix temps que posava en marxa una nova opció política, Avancem, que passarà la primera prova de foc en les properes eleccions municipals. Ho farà en altres poblacions, ja que a Vilanova i la Geltrú de moment no s’ha establert una agrupació local del nou moviment.

Aquesta setmana entrevistem Joan Ignasi Elena per fer balanç d’un mandat molt convuls a nivell personal i a nivell polític. A continuació parlem amb el portaveu d’Iniciativa per Catalunya de Vilanova i la Geltrú, Manel Claver. Amb ell repassarem algunes de les accions que van plantejar en el darrer ple municipal com ara la preservació de la platja Llarga, i el suport a les entitats arran de la nova llei d’impost a les societats. El pressupost municipal i el resultat del concurs d’idees de reforma de la façana marítima són altres dels temes que analitzem amb Claver.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament