ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Jordi Serra, Roland Sierra i Marc Quero encapçalen la candidatura de MES a Sitges

Moviment d’Esquerres Sitges presenta el seu programa electoral i els membres de la seva llista

Redacció Sitges 24-03-2015 10:59 Lectures 1920

Arxivat a:

MES. Moviment d’Esquerres Sitges presenta el seu programa electoral i els membres de la seva llista

MES. Moviment d’Esquerres Sitges presenta el seu programa electoral i els membres de la seva llista

En un acte que va aplegar un centenar de persones, Moviment d'Esquerres de Sitges (MES) va presentar dissabte, a la sala d’actes del Retiro, els principals eixos del seu programa electoral i bona part de les 21 persones que integraran la seva candidatura.

El partit que encapçala Jordi Serra va muntar un acte senzill en el qual va començar dient que “no podem editar un programa electoral de més de 100 folis, però sí que volem fer-ne la màxima difusió”. Per això, va afegir, “a partir del proper dilluns dia 23, l’anireu rebent a les bústies dels vostres ordinadors. Serà una entrega per fascicles per tal de fer-ne més lleugera la lectura”.

Serra tampoc no es va amagar de dir que, “si en altres programes trobem propostes importants, les incorporarem sense cap problema. I si altres grups consideren que el nostre programa és interessant i  engrescador, aquí el tenen. Està a disposició de tothom, i com més coses al programa comú, com més coses es comparteixin i més coincidències hi hagi, molt millor. Al cap i a la fi, tots hem de tenir el mateix objectiu: la màxima lleialtat a Sitges i a la institució, passant per davant d’interessos personals o de partit i, en tot cas, amb la voluntat que quan deixin, o deixem, el Consistori, estigui en millors condicions que quan van o vàrem entrar”.

Després Serra animà a la resta de membres del Moviment d’Esquerres que eren a la sala i que l’acompanyaran a la llista que es presentessin ells mateixos. Entre els que ho van fer, hi havia Roland Sierra, Marc Quero, Cristina Puigmartí, Esther Mas, Àngel Campillo, Josep Serra, Lluís Gutiérrez, Antoni Cubillos, Paco Fernández, Carolina Garcia, Víctor González i Xavier Gimeno, que tancarà la llista amb el número 21.

Entre tots ells anaren desenvolupant els principals aspectes del programa electoral, dividit en set grans blocs temàtics: Atenció a la ciutadania, Espai públic i medi ambient, Convivència, Activitats econòmiques, Barris, Organització municipal, i Cultura, patrimoni i festes.

Els intervinents van posar especial èmfasi a explicar els dos primers blocs, que són els que integren més apartats. Així, dins de Serveis a la ciutadania hi trobem, entre d’altres, les propostes destinades a millorar o potenciar l’atenció social, l’ocupació, formació i integració, l’ensenyament, la sanitat, els esports, la joventut, i els locals veïnals i centres cívics, entre d’altres. Quant a l’espai públic i el medi ambient, es llançaren diverses propostes per aturar la degradació del paisatge urbà, millorar la neteja, dignificar els parcs i jardins de Sitges, assegurar la qualitat i les dimensions de les platges, i assegurar el pas de sota l’estació de Renfe, sense oblidar la millora del pas de sota la via.

La convivència i la revisió de les ordenances referents a les terrasses i els sorolls també foren debatuts, així com un seguit de propostes que concerneixen al turisme i el comerç. I dins dels projectes estratègics, es valorà la conveniència d’instal·lar un recinte firal –permanent o no– que permeti ordenar les activitats actuals sense comprometre espais emblemàtics.

També es va parlar de l’urbanisme i dels barris, inclosos Garraf i Les Botigues de Sitges, tot plantejant que cal planificar tots els aspectes necessaris que permetin absorbir els nous sitgetans sense comprometre la qualitat de vida del municipi. Per al Moviment d’Esquerres Sitges, en els propers anys el creixement demogràfic no hauria d’ultrapassar les 600 persones/any.

Respecte a l’organització municipal, s’afirmà la voluntat de no augmentar la pressió fiscal i també la de revisar les retribucions dels càrrecs electes i disminuir al mínim les aportacions anuals que l’Ajuntament fa als partits representats en el ple (que ara són de 80.000€ cada any, aproximadament). Així mateix, es parlà d’elaborar un organigrama coherent que pugui contemplar l’adaptació dels llocs de treball del personal a les necessitats i càrregues de treball de cada moment.

Finalment, en l’apartat de cultura, patrimoni i festes, es va dir que les principals actuacions a fer passaven per optimitzar els recursos que ja es tenen i potenciar-los amb imaginació. En aquest sentit, s’assenyalà que, un cop reoberta, es volia convertir la Biblioteca Santiago Rusiñol en un centre de referència per als estudiosos del modernisme, el noucentisme i les avantguardes, bo i aprofitant els valuosos fons documentals i bibliogràfics que aplega –entre ells l’arxiu Utrillo. També es parlar de donar a conèixer els edificis més emblemàtics del nostre patrimoni arquitectònic mitjançant les noves tecnologies, les quals facilitarien, en diversos idiomes, que turistes i visitants poguessin confegir la seva pròpia ruta.

Al final de l’acte, es va repartir a tots els assistents un fulletó on, per temes, hi ha els 80 punts bàsics del programa electoral. Un programa que, com ja s’ha dit, començarà a enviar-se “per entregues” a partir del proper dilluns i que també serà penjat a blogscat.com/sitgesmes. Tothom que el vulgui rebre en PDF a casa seva es pot adreçar a mes.sitges@gmail.com


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament