ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Tomàs Carandell serà el cap de llista d'UM9 a Sant Pere de Ribes

El procés d’elaboració de la candidatura d’UM9-CUP per a les eleccions municipals de maig ha culminat aquest cap de setmana amb l’aprovació de la llista en assemblea

Redacció Sant Pere de Ribes 13-04-2015 14:15 Lectures 3668
UM9. Tomàs Carandell serà el cap de llista d'UM9 a Sant Pere de Ribes

UM9. Tomàs Carandell serà el cap de llista d'UM9 a Sant Pere de Ribes

Unitat Municipal 9 (UM9) ha aprovat la llista de la candidatura UM9-CUP, en una assemblea celebrada aquest dissabte a la sala d’actes de l’Entitat GER. La candidatura l’encapçalarà Tomàs Carandell, actualment regidor de Serveis Socials, i tindrà com a número dos Laura Marcos, regidora d’Educació, Treball i Dona de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Un dia abans de l'assemblea es va realitzar la jornada “de 9 a 9 vota a la 9” on les persones afiliades i simpatitzants de la formació municipalista va donar el seu suport a la candidatura votant les seves preferències entre les persones proposades pel la Coordinadora del Comitè electoral, després de rebre més d’un centenar de noms per correu electrònic o presencialment i realitzar diverses reunions amb la Permanent Política d’UM9.

La jornada “de 9 a 9 vota a la 9” va comptar amb la participació de 181 persones. Una vegada coneguts els suports de les persones proposades i la seva disponibilitat, la Coordinadora del Comitè es va reunir novament amb la Permanent Política dissabte al matí, i va elaborar la proposta definitiva atenent a diferents criteris de gènere, territorialitat, representativitat de sectors socials, de combinació de renovació i continuïtat del projecte, i els suports rebuts en aquest procés participatiu. I tot amb vistes d’accedir novament a la governabilitat de l’ajuntament i continuar la tasca endegada els darrers dos anys formant part de l’Equip de Govern municipal.

L’Assemblea es va reunir el dissabte a les 5 de la tarda a la sala d’actes de l’Entitat GER, amb dos punts a l’ordre del dia: l’aprovació de la llista electoral i la presentació de les línies programàtiques. Joan Torrents, president d’UM9 i membre de la Coordinadora del Comitè, va recordar les diferents fases del procés d’elaboració de la candidatura i va presentar els diferents components de la proposta de llista. També es va fer un reconeixement (en diverses intervencions i també des de la taula) a la magnífica tasca desenvolupada pels regidors i regidores d’aquesta legislatura (Anna Gabaldà, José Luís Llácer, Joan Garriga, Tomàs Carandell i Laura Marcos), especialment quan van ocupar tasques de govern, i es va expressar la voluntat de continuïtat del canvi de rumb de les polítiques municipals que han endegat.

La proposta de llista electoral d’UM9-CUP la formen les següents persones: Tomàs Carandell, Laura Marcos, Joan López, Magda Torrents, Albert Reverte, Òscar Mendoza, Alba Garriga, Ferran Sánchez, Quima Albalate, Carmen Guzmán, Oriol Rocamora, Núria Spachs, Pere Avilés, Bet Butí, Marta Jacas, Teodoro Jiménez, Àngela Cuadras, Antònia Sánchez, Lluís Molina, Eduardo Guerrero, Noèlia Heredia, i Dolors Pascual. Es va deixar oberta la composició dels tres llocs que tanquin la candidatura.

A continuació es va realitzar la votació de la proposta de cap de llista. Tomàs Carandell va superar amb escreix les 2/3 parts de vots afirmatius que exigeixen els estatuts. Després d’una ovació que va durar uns minuts es va realitzar la votació del conjunt de la llista que també va rebre un suport majoritari de l’Assemblea. Mentre eren anomenades pel president d’UM9 les persones electes van anar situant-se davant de la taula de l’assemblea i van rebre també una forta ovació per part del conjunt de l’Assemblea.

Amb la llista aprovada, Joan López, de la Comissió de Programa, va presentar el “Document Base Programa UM9-CUP 2015”, fruit d’aportacions del Pla de Govern actual, les conclusions de l’Assemblea Oberta del procés “Ajuntem-nos” del 28 de febrer a Les Roquetes, l’Assemblea Oberta de Programa del passat 28 de març i el treball desenvolupat fins ara per la Comissió.

El document consta de quatre eixos:

1. Per un Ajuntament al servei del poble

2. Compromís amb la Cultura i les Persones

3. Compromís amb l’Economia Social i l’Ocupació.

4. Compromís amb el Territori

Es va obrir un torn de paraules on es van fer diverses propostes que la Comissió de Programa va recollir alhora que es va animar a les persones assistents a participar de les diferents comissions endegades. En el torn de precs i preguntes va demanar que es fes un mural (com els que s’havia fet en anteriors conteses electorals) i que es dediqués a les persones que han participat en les diferents campanyes però que ja no hi són.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No