Vegueria Penedès

La Plataforma per una Vegueria Pròpia demana al Parlament impulsar la Vegueria Penedès

La Plataforma ha reivindicat que compten amb el suport de la majoria de partits de l'arc parlamentari català per impulsar la creació d'aquest nou ens territorial

Ajuntament de Vilanova. La Plataforma per una Vegueria Pròpia demana al Parlament impulsar la Vegueria Penedès

Ajuntament de Vilanova. La Plataforma per una Vegueria Pròpia demana al Parlament impulsar la Vegueria Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha presentat aquest dimecres al migdia al president de la Generalitat, Artur Mas el llibre 'El Penedès era possible' i el mapa de l'àmbit de la Vegueria Penedès. Amb aquest acte la Plataforma per una Vegueria Pròpia volia evidenciar la unitat d'acció d'aquest territori amb l'objectiu d'aconseguir el reconeixement d'aquest àmbit territorial com a vuitena vegueria i la modificació de la Llei de Vegueries i de la Llei electoral per poder desplegar l'àmbit funcional del Penedès.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha anat al Parlament encapçalada pel seu president, Fèlix Simon, qui s'ha fet acompanyar de 25 representants d'àmbits econòmics, socials i culturals del territori, així com dels quatre alcaldes i alcaldesses de les quatre capitals de comarca que conformen la Vegueria Penedès (Anoia, Garraf, Alt i Baix Penedès). L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i la primera tinenta d'alcaldia, Ariadna Llorens, han participat en aquesta trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas i amb els diputats i diputades dels grups polítics del Parlament català.

Fèlix Simon, ha destacat la voluntat dels 72 municipis que conformen aquest territori, actualment "partit per la divisió provincial" d'esdevenir un ens territorial. Per al president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia aquest acte al Parlament de Catalunya volia "fer visible la unitat d'acció de totes les forces polítics, econòmiques, socials, etc., de la Vegueria Penedès davant dels diferents grups polítics del Parlament". Finalitzat l'acte d'avui, la Plataforma per una Vegueria Pròpia ha reivindicat que compten actualment amb el suport de la majoria de partits de l'arc parlamentari català per impulsar la creació d'aquest nou ens territorial. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local