ELECCIONS MUNICIPALS 2015

ERC proposa fer a Vilafranca un pla d'emergència social

Mònica Hill aposta per doblar els pisos de lloguer social i presenta un paquet de mesures contra la pobresa i les desigualtats dins d’un programa de marcat sentit social

Redacció Vilafranca del Penedès 01-05-2015 22:02 Lectures 1691
ERC. ERC proposa un pla d’emergència social per combatre les desigualtats i impulsar la justícia social

ERC. ERC proposa un pla d’emergència social per combatre les desigualtats i impulsar la justícia social

Davant del nou CAP, ERC Vilafranca va presentar les seves propostes en matèria social. Pels republicans és necessari desenvolupar un pla d’emergència social que combati les desigualtats socials i que serà la prioritat més destacada si són al govern.

La candidata a l’alcaldia dels independentistes, Mònica Hill va explicar que “el foment i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania és una aposta ferma i decidida de les polítiques d'ERC. El municipi és l’espai bàsic des d’on cal impulsar actuacions destinades al foment de la universalització de l’accés als serveis socials”. Hill va insistir en el concepte de que la inversió social és una eina molt efectiva per crear dinamització econòmica “en aquests moments de dificultats econòmiques, la inversió social és més imprescindible que mai per fer front a les necessitats de les persones, així com considerar-la inversió a causa del retorn que suposa per a l’economia local”.

L’impuls de polítiques destinades al foment de la cohesió serà un dels pilars bàsics de treball de l’Ajuntament que ERC vol tirar endavant, mitjançant programes municipals que lluitin contra la marginació i per la cohesió social, a partir del suport personalitzat i d’orientació de la ciutadania, implantant plans de treball com els plans educatius d’entorn, plans per la igualtat, etc.


Un pla contra la pobresa i les desigualtats

Nati Santacana, membre de la candidatura d’ERC, va explicar les propostes i el projecte d’acció social. Per Santacana “l’acció social ha de ser l’eix de l’acció política que lluita contra la pobresa i les desigualtats per tal de garantir els drets i les llibertats més bàsiques de les persones”.

Per apropar les accions que es duen a terme va proposar la creació d’un catàleg de serveis socials que faciliti la informació dels recursos disponibles a la ciutadania. D’altra banda, consideren necessari adaptar la xarxa bàsica d’atenció primària social a les noves situacions de pobresa per a combatre aquestes situacions de manera transversal i integral des de les diferents regidories.

Des d’ERC també es vol potenciar i augmentar el pressupost  destinat  a oferir suport a situacions familiars de precarietat econòmica, garantir que els ajuts a l’escolarització donin resposta a les necessitats reals de les famílies de la vila i promoure que l’oferta de lleure infantil i juvenil de les diferents entitats de la Vila i municipals sigui accessible a totes les realitats econòmiques i familiars existents. En aquest sentit, es proposa una tarificació social per a tots els centres formatius de la vila amb participació de l’ajuntament i per a la oferta d’activitats extraescolars o de lleure.

Dins del pla d’emergència social ERC també hi inclou les accions en habitatge. En aquest sentit Juli Silvestre va explicar que es basen en quatre àmbits:

-Impulsar els pisos tutelats per a la Gent Gran i doblar els pisos de lloguer social a la vila per donar resposta a les necessitats existents.

-Promoure actuacions per evitar que hi hagi habitatges buits, posant tots els instruments necessaris per obligar als propietaris especulatius d’habitatges buits a que els cedeixin per fer-ne un ús social, sota la supervisió de l’ Ajuntament.

-Combatre la pobresa energètica i els talls de serveis bàsics (aigua, llum, gas, etc.) que efectuen empreses contra la població.

-Posar tots els recursos a l’abast de l’Ajuntament per treballar amb les entitats que lluiten contra els desnonaments.


Atenció a la Gent gran

Un altre dels eixos en serveis socials és l’atenció a la Gent Gran. Santacana va comprometre’s a promoure el disseny de polítiques de suport a l’autonomia de les persones per tal de prestar suport a les persones grans que viuen soles, a les persones amb dependència i a les persones cuidadores, a partir de diverses accions com l’ampliació del servei de teleassistència per a persones soles majors de 85 anys per a reduir la  llista d’espera per accedir al recurs.

ERC també pren el compromís de vetllar per l’augment de places concertades de residència assistida i de centre de dia per a persones grans per tal  de reduir  el temps d’espera en accedir al servei.


El nou CAP i la Sanitat a Vilafranca

Un dels grans canvis que viurà Vilafranca en el proper mandat és la posada en funcionament del nou CAP. Lurdes Artís, que treballa com a llevadora a l’Institut Català de la Salut i membre de la candidatura, va mostrar-se molesta per la nul·la comunicació que des de les administracions hi ha hagut a l’hora de planificar el centre i els serveis que s’hi donaran, a més que va criticar durament que “s’informés abans a la premsa que als usuaris o als professionals”. Artís també va deixar clar que “si ERC forma part del govern vetllarem perquè els serveis públics es gestionin amb coherència, transparència i honestedat, encara que la gestió sigui de la Generalitat.

Des d’ERC es vetllarà per a que no disminueixi l’activitat contractada per part del Servei Català de la Salut, i s’oposaran a la privatització de més serveis públics, alhora que treballaran per a garantir les condicions de treball dignes per a tots els treballadors de sanitat.

També reclamaran que la línia d’atenció als pacients subaguts vingui a Vilafranca. I defensaran una gestió conjunta de totes les entitats sanitàries del territori, sempre i quan quedi clar el caràcter públic, no es retallin serveis, es potenciï una sanitat de qualitat, una atenció als malats i a les famílies adequada i unes condicions de treball dignes per  als treballadors.


El jovent, una prioritat

Des d’ERC també s’ha volgut destacar que les polítiques de joventut deixaran d’estar a la cua de les prioritats del govern si els republicans formen govern “no es tornarà a repetir el cas que hi hagi cinc anys sense pla de joventut, com ha passat des del 2010 i per exemple es prioritzarà d’immediat la posada en marxa del local de joves amb un procés participatiu amb el jovent per acordar les necessitats i serveis que hi haurà d’haver” va explicar Pere Sàbat.


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No