ELECCIONS MUNICIPALS 2015

La CUP vol "fer popular la cultura i convertir-la en eix de transformació social" de Vilanova

La candidatura creu que cal habilitar de connexions WI-FI als principals parcs i platges de la ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-05-2015 18:17 Lectures 1885
CUP. Pere Agramunt, Miguel Ángel González i Berta Belaskoain

CUP. Pere Agramunt, Miguel Ángel González i Berta Belaskoain

En una més de les trobades amb la premsa per presentar els eixos del seu programa polític, la CUP de Vilanova i la Geltrú ha presentat les seves propostes en matèria de Cultura, Llengua, Esports i Construcció Nacional. En una primera intervenció, Pere Agramunt, número 23 de la llista electoral, va centrar l'interès de la CUP en matèria cultural en quatre prioritats: suport incondicional al teixit associatiu, en el sentit que l'ajuntament ha de desistir de ser una barrera per les entitats i ha de canviar l'actitud per col·laborar amb una de les principals riqueses col·lectives de què gaudeix la ciutat; adequació d'infraestructures i ampliació dels usos de l'espai La Sala, pel fet que aquest espai ha de continuar acollint mostres d'art contemporani, però també obrir la flexibilitat a la incorporació d'altres activitats culturals; impuls del Consell Municipal de Cultura, amb la intenció de donar-li l'empenta definitiva i evitar que esdevingui un ens únicament consultiu cal dotar-lo de competències en la coordinació de l'activitat cultural i en la gestió i planificació d'infraestructures a mig termini. Pere Agramunt també va referir-se a la habilitació de connexions WI-FI als principals parcs i platges de la ciutat.

En segon lloc, Berta Belaskoain, que ocupa el cinquè lloc a la llista electoral de la formació independentista, va destacar les prioritats en el camp de l'esport i de la llengua. En primer lloc, Belaskoain va destacar la importància que té l'esport a la ciutat com a eina lúdica, educativa, integradora i de millora de la ciutat així com la importància de la institució municipal a l'hora de proporcionar els recursos necessaris per a la pràctica esportiva, especialment en el camp amateur i escolar. La CUP vilanovina considera necessària la coordinació per tal que les infraestructures esportives es puguin aprofitar al màxim, també als barris. Una de les línies prioritàries de la formació en matèria esportiva és l'impuls del Consell Municipal de l'Esport format per tècnics municipals, representants polítics i dels clubs esportius, que hauria de traçar les línies estratègiques de la política esportiva a la ciutat. La CUP també considera prioritària l'elaboració d'un pla d'equipaments esportius, la dignificació de les pistes d'atletisme, la construcció d'un frontó públic a la ciutat o marcar el quilometratge en els circuits per córrer.

En l'àmbit lingüístic, Berta Belaskoain va reivindicar el català com  un pilar fonamental de la nostra cultura i va denunciar la persecució lingüística i cultural dels Estats espanyol i francès. Per aquest motiu, per a la CUP, l'ajuntament hauria de perseguir la plena catalanització de l'administració i facilitar l'aprenentatge de la llengua a totes les persones que desitgin aprendre-la. La institució municipal hauria d'assegurar la competència lingüística de tot el personal de , especialment en el que es relaciona amb la ciutadania. Cal incidir, sobretot, en la Policia Local per tal que utilitzin la llengua catalana tant en les seves comunicacions internes com en la seva relació amb la gent. Altres iniciatives destacades per la CUP en matèria lingüística són l'impuls al cursos de llengua catalana, dirigits sobretot a persones aturades o nouvingudes; dinamitzar i potenciar el Voluntariat Lingüístic; assegurar que totes les comunicacions de l’Ajuntament amb altres administracions dels Països Catalans es facin en llengua catalana; la reforma del Reglament per a l’ús de la llengua catalana vigent per substituir-hi l’expressió “territoris en els quals la llengua catalana és oficial” per “Països Catalans” i promoure els intercanvis entre les escoles i instituts de la ciutat amb centres de la resta dels Països Catalans.

Per últim, Miguel Ángel González, número 22 a la llista electoral, va fer una breu referència a les iniciatives que, en matèria municipal, la CUP impulsarà en matèria de Construcció Nacional. En aquest sentit, González va fer especial esment de la conjuntura política en què ens movem en l'actualitat després de l'escenari del Procés Participatiu del 9 de Novembre de 2014 en què es va desafiar l'ordenament jurídic espanyol a través d'una demostració de mobilització popular històrica i de la immediatesa de les eleccions autonòmiques en clau plebiscitària i constituent del 27 de setembre.La CUP treballarà donant el seu suport a iniciatives i mobilitzacions que tendeixin a divulgar el dret d'autodeterminació i, si s'escau, a exercir-lo o obrir un procés constituent; i també impulsarà la creació de l'Assemblea de Regidors i Regidores per treballar coordinadament amb els municipis, especialment amb la resta de la comarca i de tot el territori penedesenc, quan sigui necessari. Igualment, la CUP vilanovina presentarà iniciatives per divulgar la història dels Països Catalans a través de conferències, seminaris i exposicions. I igualment, treballarà, com ha vingut fent durant els darrers anys, en una revisió sistemàtica del Nomenclàtor local per tal d'incorporar-hi referents propis des d'un punt de vista cultural com històric.


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No