ELECCIONS MUNICIPALS 2015

ERC de Vilafranca assumeix les propostes de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social

Els republicans continuen presentant mesures del seu pla contra l’emergència social i per fomentar la justícia social

Redacció Vilafranca del Penedès 14-05-2015 10:34 Lectures 2415
ERC. Mònica Hill i Juli Silvestre

ERC. Mònica Hill i Juli Silvestre

“Si un govern d’ERC ha de prioritzar entre dedicar 800.000 euros de superàvit a anticipar el pagament de deute als Bancs o invertir avui en promoció social i ocupació, no tenim dubtes. Les opcions de CiU i PSC ja les hem vist, prioritzar el pagament als Bancs, que potser s’haguessin pogut esperar una mica més”.  Amb aquesta sentència i esmena a la totalitat de la gestió de la sociovergència ERC va presentar la seva adhesió a les propostes de la Taula d’Entitats del Tercer Sector.

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya agrupa a més de 6.000 entitats socials catalanes que atenen a 2,1 milions de persones, amb el suport de 100.000 treballadors i més de 300.000 voluntaris. Organitzacions com Càritas, Creu Roja, Unicef, Once, i Federacions d’entitats d’atenció a la gent gran , infància, discapacitats, etc en formen part. La Taula ha consensuat un conjunt d’estratègies i d’accions concretes que consideren imprescindibles perquè els municipis avancin cap a una real acció de cohesió social i lluita contra la pobresa i les desigualtats amb accions conjuntes i consensuades entre els ajuntaments, les entitats socials i la ciutadania.

La candidata a l’alcaldia Mònica Hill i Juli Silvestre, economista i gerent de cooperatives socials Vilafranquines, han exposat algunes de les propostes que es formulen des de la Taula del Tercer Sector i que ERC assumeix com a pròpies.  Silvestre va defensar que la lluita contra la desigualtat social “és transversal i ha d’implicar a tot el govern, de la mateixa manera que l’ocupació, on cada euro que s’inverteixi ha de poder generar llocs de treball”. Els republicans aposten per treballar conjuntament amb les entitats socials per fer front a la crisi i destaquen que “en la lluita contra l’emergència social, malgrat que s’han fet passos importants, cal fer moltes més accions. Es pot fer i ho farem, és un tema de prioritzar els recursos”.

Els candidats republicans van reiterar algunes de les propostes centrals del programa com són l’ampliació fins a doblar els pisos de lloguer social, el pla per lluitar contra la pobresa energètica i un pla contra l’emergència social, l’impuls dels habitatges tutelats per a la gent  gran, l’ampliació dels recursos destinats a resoldre les situacions de pobresa econòmica, l’impuls de plans d’entorn a totes les escoles, els ajuts a l’escolartizació per al 100% dels alumnes que hi necessitin, l’accés equitatiu a les activitats de lleure, entre d’altre.

Hill per la seva banda va instar a la resta de forces polítiques, sobretot les d’esquerres, que s’adhereixin a les propostes ja que “transformar Vilafranca per fer-la més social i més justa requereix quantes més forces millor, per tant seria molt positiu i necessari que la resta de candidatures es sumessin a aquest compromís entre les entitats del Tercer Sector, els ajuntaments i la ciutadania”.


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No