ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Mònica Hill presenta ERC com "el canvi a Vilafranca"

Els republicans arrenquen l’última setmana de campanya remarcant l’alternativa a la sociovergència en projecte i en les formes de governar

Redacció Vilafranca del Penedès 19-05-2015 10:51 Lectures 1021

ERC vol ser "la força clau per fer majories i propiciar el canvi" a Vilafranca del Penedès. Mònica Hill candidata a l’alcaldia dels republicans va presentar 10 propostes amb què els republicans volen posar en marxa Vilafranca. Hill va explicar que “ens posem en marxa perquè ara és l’hora d’un canvi a la vila i aquest canvi vindrà de la mà d’Esquerra, un canvi per fer una nova Vilafranca en aquest nou país que farem”. Per fer-ho possible ERC compta amb un equip “preparat amb experiència en el món associatiu, empresarial i de gestió pública per governar la vila i fer-ho de formes diferents, més apropades a la ciutadania, més transparents i que responguin al bé comú”.

Acompanyada per membres de la candidatura, Hill va remarcar la capacitat de l’equip d’ERC per governar “som el canvi tranquil i serè, que té experiència en gestionar, des de l’administració, les entitats i organitzacions” i que “ara ho volem fer també des de l’ajuntament per fer el gir social que necessita Vilafranca i per reafirmar el compromís nacional amb el país”. Des d’ERC es va reafirmar amb els compromisos entorn a fer front a l’emergència social, la creació d’ocupació, la transparència i el suport al procés cap a la independència. En aquest sentit la candidata d’ERC va indicar que “la gent d’ERC som els que podem bastir grans consensos a l’ajuntament, tant a nivell social com a nivell nacional, som l’opció que concentra el vot social, nacional i de regeneració i a partir d’aquí podrem construir grans consensos per treballar pel bé comú i per a la majoria de la ciutadania”.

Governar de forma diferent

Davant de l’Escavi, com a gran exemple de la forma de govern de la sociovergència, Hill va explicitar que “tenim una forma de governar molt diferent. No hauríem gestionat la formació superior com ho ha fet CIU i el PSC”. “No pot ser que s’hagin destinat 2 milions d’euros per reformar un edifici amb l’objectiu d’ubicar-hi estudis universitaris i ara mateix només s’hi han fet dos cursos no universitaris que hi han participat menys de 50 persones”. La candidata republicana va afegir que “el projecte de l’Escavi gestionat correctament és positiu, s’ha de fer amb la participació de tots els actors i sectors i amb un lideratge clar de l’ajuntament, però no de la manera que s’ha fet, començant la casa per la teulada”. ERC aposta per liderar els projectes sumant-hi tots els actors socials i econòmics per avançar cap al bé comú i no “al servei de les empreses com passa ara amb l’Escavi”. ERC aposta per un lideratge col·lectiu i cooperatiu que impliqui empreses de l’economia social.

Per posar en marxa Vilafranca

En aquest sentit la candidatura republicana va presentar 10 punts per “Posar en marxa la nova Vilafranca”, uns projectes i polítiques on consideren que el govern sociovergent podia fer molt més. Hill va destacar que “cal posar-se en marxa per a través del comerç local potenciar l’ocupació, l’ajuntament pot mobilitzar recursos per fer-ho possible”. Hill va explicar accions per reforçar la capitalitat de Vilafranca en sectors del Vi i de les Festes Populars i va apostar per impulsar un Centre d’Interpretació dels Castells així com renovar el Casal de la Festa Major.

Hill va insistir que hi ha accions que no costen massa diners però que són necessàries com per exemple la dignificació del centre històric. També va destacar la necessitat de la segona biblioteca i l’acabament de l’Auditori.

En àmbit social ERC va destacar algun dels punts del seu pla contra l’emergència social, com ampliació dels serveis d’atenció domiciliària i reduir les llistes d’espera del servei de teleassistència, de centre de dia i de residència per a la gent gran. A més ERC vol posar en marxa “de forma immediata” el Casal de Joves, una reivindicació eternitzada i que “cal donar resposta” de la mateixa manera per l’ampliació dels horaris de les sales d’estudi.

Mònica Hill va defensar la posició d’ERC a favor del Penedès i de la lluita per aconseguir la Vegueria “i ho farem amb la suma de tots, sense personalismes i amb la voluntat de fer-ho tots junts”. La visió penedesenca també forma part de la proposta per la xarxa de carrils bici, tan l’anella verda entorn de Vilafranca que sigui fàcil de recórrer i no com ara, així com per relacionar-se amb altres pobles de la comarca.

I finalment Hill també posar sobre la taula que “ens posem en marxa perquè Vilafranca sigui part activa pel procés, el compromís amb la independència és bàsic i importantíssim per exemple per fer possible la hisenda pròpia, amb ERC l’ajuntament serà impulsor de totes les accions per aconseguir el nou país que volem”.

ERC arriba a l’última setmana de campanya amb força i amb l’objectiu de sumar la majoria d’esquerres i independentista de Vilafranca per poder fer realitat el canvi ‘serè’.


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No