Investidura

La socialista Anna Ordoñez, alcaldessa de Banyeres amb el suport de BNY i IB

PSC, BNY i IB signen un acord de govern pels propers quatre anys amb l’eix en comú del servei a les persones

El cap de llista de BNY, Amadeu Benach, serà l'alcalde del municipi durant els tres anys restants del mandat

Redacció Banyeres del Penedès 15-06-2015 22:28 Lectures 2247
PSC. La socialista Anna Ordoñez, alcaldessa de Banyeres amb el suport de BNY i IB

PSC. La socialista Anna Ordoñez, alcaldessa de Banyeres amb el suport de BNY i IB

La socialista Anna Ordoñez és des de dissabte l’alcaldessa de Banyeres del Penedès després de l’acord subscrit pels grups municipals del PSC-CP, BNY-AM, i IB-EL-GV-E pel qual els tres partits formaran un govern progressista.

Segons ha destacat la nova alcaldessa, els principals punts programàtics de l’acord se centren en "potenciar els serveis socials municipals, fomentar la creació de nova ocupació al poble i impulsar la transparència i la participació ciutadanes a Banyeres".

Així, Anna Ordoñez ha explicat que “en cap cas estem davant d’un pacte de poder o de repartiment de cromos. Al contrari, hem fet un esforç molt important per arribar a un punt de consens amb la mirada posada en l’interès comú i la cobertura de les necessitats essencials dels veïns de Banyeres. Hem subscrit un pacte de progrés al servei dels ciutadans d’aquest poble.”

En aquest sentit, l’acord preveu realitzar una auditoria a l’inici del mandat municipal i una altra al final del mateix i desenvolupar totes les eines municipals que permetin millorar en transparència, participació ciutadana i proximitat. En aquest àmbit, destaca el compromís de dur a terme consultes ciutadanes directes per decidir inversions estratègiques o de caràcter econòmic molt elevat.

“Com a socialista em provoca una especial satisfacció el punt que estableix l’obertura d’un servei d’atenció i d’ajuda als veïns amb especials problemes econòmics com a conseqüència de la crisi i de l’atur. Aquest Ajuntament que jo lideraré garantirà els serveis bàsics a tots els ciutadans del poble.”

El pacte també inclou la reducció del sou de l’alcalde i dels regidors i la creació d’una partida econòmica específica als pressupostos destinada a urgències socials. “També crec que és de justícia destacar la creació d’una regidoria de treball i d’ocupació per oferir un servei el màxim d’eficaç a les persones aturades, amb formació laboral continua i contractes de treball rotatius per a feines de caràcter local.”

“En definitiva, crec que hem assolit un bon acord que ens permetrà avançar en generació d’ocupació i benestar social promovent al mateix temps les activitats econòmiques que ens poden fer créixer en generació de riquesa pel municipi”, ha resumit Anna Ordoñez.

L’acord preveu que la socialista Anna Ordoñez sigui l’alcaldessa durant el primer any de mandat mentre que el candidat de BNY-AM, Amadeu Benach, ho sigui durant els tres anys restants.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No