Mandat 2015-2019

Abigail Garrido: "la primera acció del govern ha estat obrir els menjadors escolars durant tot l'estiu"

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes explica que 'l'institut Xaloc i el CAP de Ribes són les necessitats urgents del municipi'

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes . EIX

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes . EIX

El PSC torna al govern després de dos anys i novament en minoria. Amb quins objectiu planteja el nou mandat?

Estem en minoria, però molt contents del suport que ens han donat els ciutadans i treballant des del ple d'investidura amb la resta de grups municipals per cercar acords ja siguin de govern o puntuals durant el mandat. La meva actitud és de mà estesa, de diàleg i de comparació dels programes electorals per tirar endavant tot allò que ens uneix i deixar de banda les diferències que ens puguin separar.

Confia en poder establir un pacte de governabilitat?

Sí. Els ciutadans ens han dit una cosa molt clara a les urnes: la pluralitat ha vingut per quedar-se i la cultura del diàleg, també.

La realitat és que les relacions amb UM9 i CiU-Via ha estat molt tenses el passat mandat i sembla difícil que canviïn?

Els ciutadans han parlat i han dit clarament el que pensaven. Sense priorismes, ni tenir en compte el passat, hem de poder prioritzar allò el que ciutadans volen i el bé comú està per sobre dels interessos partidistes.

Quines seran les línies estratègiques del mandat?

L'economia local i l'ocupació, la igualtat d'oportunitats i la transparència. Buscarem empreses que es vulguin instal.lar a Sant Pere de Ribes, inversors que creguin en el municipi per poder generar llocs de treball.

L'ocupació continua sent l'assignatura pendent del municipi?

Sí, crec que l'anterior equip de govern ha treballat el tema, ens hem trobat en marxa diferents plans d'ocupació, i aquesta ha de ser una de les prioritats. Una altra de les prioritats serà la igualtat d'oportunitats. El primer dia de govern ens vam interessar per saber que passaria durant tot l'estiu amb els infants que tenen beques de menjador escolar: així que oferirem menjador escolar a Ribes i a Roquetes durant els mesos de les vacances escolars, a través dels casals d'estiu. Aquest mandat haurà de ser la revolució de les petites coses, no estem parlant de grans inversions, però sí d'accions que poden reduir la bretxa de la desigualtat social.

Ha valorat positivament accions de l'anterior govern, continuaran els projectes que estan en marxa?

Sí, i tant, perquè en moltes d'aquestes propostes nosaltres havíem votat a favor. Analitzarem tot el que hi ha en marxa. No entenem que un canvi de govern signifiqui tornar a començar a treballar de cero.

Projectes com la reforma del Local de Ribes i el Teatre de Roquetes com els valoren?

Primer haurem de tenir tota la informació, perquè la vam demanar en el seu moment i no havíem rebut informació. Analitzarem el que s'ha fet i quines eren les previsions i què és el que es pot fer.

Ha parlat d'un tercer eix del mandat centrat en la transparència. Què faran?

Durant la campanya electoral, els regidors socialistes vam signar un codi ètic que cumplirem, la meva agenda ja és pública des del mateix dia de la investidura, i ja estem treballant en el web municipal perquè l'agenda de l'alcaldessa pugui ser consultada per tothom. És una primera acció d'una nova manera d'entendre la política, perquè el ciutadà ens ha dit que no pot ser com s'havia fet fins ara.

Ha dit que no serà un mandat de grans inversions, però quines són les prioritats que impulsaran?

Les prioritats passen pels equipaments que donen la igualtat d'oportunitats. Hem parlat de l'ampliació de les biblioteques, que s'han quedat petites i no donen sortida a les necessitats del municipi i especialment dels nostres estudiants. No hi ha aules d'estudi, s'han de canviar els horaris... També hi ha molts estudiants del municipi que no tenen accés a internet perquè les seves famílies no poden pagar-lo i aquests nens i nenes necessiten un espai públic on poder estudiar i tenir aquesta accés a internet, perquè sinó no tenen igualtat d'oportunitats.  Els equipaments han de ser de ciutat i han de comptar amb el suport de la majoria de grups.

Els equipaments educatius i sanitaris de Sant Pere de Ribes també arrosseguen dèficits.

L'institut Xaloc és un dels exemples més clar: fa massa temps que està en una situació de prefabricats que justament no garanteix la igualtat d'oportunitats als alumnes. Ja hem demanat tots els expedients i volem treballar ja amb la conselleria per desencallar el tema. S'estan construïnt equipaments educatius en altres llocs, aquí és una necessitat. Igual que el CAP de Ribes, que és una necessitat urgent.

Una de les primeres accions que va fer com a alcaldessa va ser l'entrega de les signatures contra el pagament de les cadires dels acompanyants a l'hospital Sant Camil. Espera aconseguir un canvi de criteri?

Sí, és una situació abusiva i injusta. Així ho vam expressar a la gerència de l'hospital, que em consta que està treballant en aquest tema. Es tracta d'un hospital privat que dóna un servei públic pagat amb els diners de tots els ciutadans. No ens podem oblidar que anem a l'hospital no per plaer, sinó per necessitat.

Durant la campanya es va comprometre a habilitar un aparcament gratuït a l'hospital Sant Camil.

Ja estem treballant en aquest tema i ens els propers dies us podrem explicar la solució.

Quina ha de ser l'estratègia de promoció de Sant Pere de Ribes?

Donar suport a tot el teixit associatiu que tenim, que creen un calendari festiu molt ric que necessita el suport de l'administració. I això representa que activitats com les festes majors o el carnaval d'estiu acaben sent un pol d'atracció de visitants que ens enriqueix social i econòmicament. D'altra banda, hem de treballar en la promoció de Sant Pere de Ribes com a municipi ben situat geogràficament que ha de tenir una imatge prou potent i atractiva per als inversors.

Sant Pere de Ribes ha renunciat al projecte de parc esportiu de Decathlon?

El municipi no ha de renunciar a un projecte que pugui generar llocs de treball i que sigui respectuós amb l'entorn. Investigarem com està aquest projecte que estava aprovat per tots els partits polítics al Parlament de Catalunya. Esperem  que no sigui massa tard.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!