PLE MUNICIPAL

El govern de Sitges aprova la retribució dels regidors amb el suport de la CUP

El sou dels regidors es congela i la massa salarial es redueix en 174.000 euros respecte el mandat anterior

Redacció Sitges 30-06-2015 17:50 Lectures 2389
Primer ple municipal a Sitges. Ajuntament de Sitges

Primer ple municipal a Sitges. Ajuntament de Sitges

El govern municipal comptarà amb 8 regidors, dels quals 5 estaran amb dedicació completa i 3 amb dedicació per assistència. El ple de l’Ajuntament, celebrat aquest dilluns, ha aprovat aquest punt amb els vots favorables del Govern (CiU i ERC) i els de la CUP. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “hi ha regidors que han decidit continuar amb la seva feina i faran dedicació al poble amb tot el seu esforç”. Miquel Forns ha subratllat que la tasca dels regidors se centra en la funció política, i no tècnica, que correspon al cos de treballadors de la Corporació. En aquest sentit, la primera tinent d’Alcalde, Aurora Carbonell, ha afirmat que el Govern “som un tot, cada àrea actua conjuntament, i treballem i treballarem en equip i de forma totalment tranversal”. La dedicació dels regidors fa que la massa salarial es rebaixi en 174.000 euros respecte el mandat anterior.

Les retribucions dels regidors es congelen. El sou de l'Alcalde es manté en els 53.426,84€ bruts anuals i el sou de la primera tinent d'alcalde se situa en els 47.727,37€ bruts anuals. També es mantenen les retribucions per assistència a òrgans de govern, com l'assistència a les sessions plenàries, les sessions de junta de Govern Local i l'assignació als grups municipals.

Durant la sessió extraordinària s’ha aprovat la constitució dels grups polítics i la composició de la Junta de Portaveus, que queda formada per Josep Moliné (CiU); Ricard Vicente (Sep-PSC-ICV); Manuel Rodríguez de l'Hotellerie de Fallois (C’s); Aurora Carbonell (ERC); Xavier Nin (CUP); Lluís Marcé (NH); Vinyet Lluís (Sitges GI); i Ferran Ignasi Llombart (PP).

El Ple ha aprovat la creació de dues comissions informatives de caràcter permanent; la Comissió Informativa de Presidència i Serveis a les Persones, i la Comissió Informativa de Promoció i Territori.

La sessió ha aprovat també el nomenament dels representants a les 23 entitats urbanístiques i 7 consells escolars. El representant de la Corporació als consells escolars serà el regidor d’Ensenyament, Eduard Carrillo, i la suplent Rosa Tubau. El representant de l’Ajuntament a les entitats urbanístiques serà el regidor Jordi Mas i la suplent Carme Almirall. L’aprovació arriba després que l’Alcalde anunciés el passat 16 de juny el nou cartipàs municipal.

La sessió ha donat compte de la creació del nou cartipàs municipal, que va anunciar l’Alcalde el passat 16 de juny, i que consta de dues àrees de govern; Presidència i Serveis a les persones, i Àrea de Promoció i Territori, presidides per Josep Moliné i Aurora Carbonell, respectivament.

Els punts previstos a l’ordre del dia referents al nomenament de representants en els 35 òrgans col·legiats externs i 9 consells municipals han estat retirats per ser replantejats a petició dels grups de l’oposició.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No