VOTACIÓ SECRETA

El ple de Calafell aprova la seva incorporació a l'Associació de Municipis per la Independència

La votació, efectuada amb vot secret i en urna, ha donat un resultat de 12 vots favorables i 9 en contra

Aprovada la incorporació de Calafell a l'Associació de Municipis per la Independència. Ajuntament de Calafell

Aprovada la incorporació de Calafell a l'Associació de Municipis per la Independència. Ajuntament de Calafell

El ple municipal ha aprovat la incorporació de Calafell a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). L’acord s’ha adoptat a partir d’una moció presentada conjuntament pels grups de Convergència i Unió i d’ERC.

Els portaveus d’ambdós grups han defensat, com a ponents, la proposta. En primer lloc, Jacob Balaguer, portaveu del grup d’ERC, ha manifestat que “adherir-nos a l’AMI és una forma de construir la futura República Catalana, que avui és més propera que ahir”. Ha afegit que “des dels pobles hem de treballar pels fonaments i les bases d’aquesta República: és un tren que no podem deixar passar”.

A continuació, Sandra Suárez, en nom del grup de CiU, ha indicat que “aquesta moció té més raó que mai després de les eleccions d’aquest 27 de setembre”. Ha dit també que “si aquesta moció s’hagués pogut debatre quan la vam presentar, en comptes de dilatar-la amb diverses maniobres, n’hauríem pogut parlar d’una altra forma”.

Als arguments dels grups promotors de la moció s’hi ha sumat el grup de la CUP. S’hi han manifestat en contra els grups del PP i de Ciutadans, així com el regidor no adscrit Jesús Benedicto. El grup de l’UAM no ha fet una manifestació política expressa i ha apel·lat als sentiments, mentre que el del PSC s’ha pronunciat en un sentit semblant, si bé amb al·ludint al resultat electoral d’aquest diumenge al municipi.

A més, l’alcalde, Ramon Ferré, ha manifestat la seva sorpresa per la “pressa que tenien alguns ponents, com CiU, per fer el ple, quan han tingut 4 anys per a adherir-se a l'AMI i no ho han fet. I no només això, sinó que Joan Olivella havia manifestat no ser independentista i no creia que Calafell ho fos".

La votació, efectuada amb vot secret i en urna, ha donat un resultat de 12 vots favorables i 9 en contra. L’AMI reclama que els acords de ple per adherir-s’hi s’adoptin per majoria absoluta, i no per majoria simple, requisit que avui s’ha complit a Calafell.

Altres mocions

D’altra banda, el ple ha aprovat una moció del grup municipal del grup de la CUP que demana l’arxiu de la causa judicial pel cas Expert. Aquest cas es remunta a l’any 2004, quan en un conflicte laboral a l’empresa Expert Polymere, de l’Arboç (Baix Penedès), va intervenir la Guàrdia Civil. Arran de la seva denúncia, hi ha oberta, onze anys després, una causa en la qual la fiscalia demana multes i penes de presó per quatre treballadors i dos assessors sindicals.

Diferents ajuntaments del Penedès (com Sitges, Vilafranca del Penedès, l’Arboç o Sant Sadurní), i un 80% dels diputats del darrer Parlament de Catalunya, demanen que s’arxivi aquest cas. A l’Ajuntament de 5Calafell, hi han votat a favor els grups de CiU, PSC, CUP, UAM i ERC, i s’han abstingut Ciutadans, el PP i el regidor no adscrit Jesús Benedicto.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!