Promoció comarcal

El consell d’alcaldies del Garraf vol reformar l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf

Acorden emprendre un procés de reforma de NODE Garraf, concentrant els objectius en dues principals línees d’actuació: la promoció industrial i la promoció turística

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-12-2015 10:58 Lectures 2049
El consell d’alcaldies del Garraf. CC Garraf

El consell d’alcaldies del Garraf. CC Garraf

Durant el segon consell d’alcaldies de l’actual legislatura, celebrat dijous passat a la Masia d’en Cabanyes, els alcaldes i alcaldesses del Garraf i el president del Consell Comarcal van debatre sobre la continuïtat de l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf.

Gerard Figueras, president del Consell Comarcal del Garraf, va explicar en roda de premsa que “s’ha arribat a l’acord d’emprendre un procés de reforma de NODE Garraf, concentrant els objectius en dues principals línees d’actuació: la promoció industrial i la promoció turística de la comarca, perquè necessitem omplir els nostres polígins industrials i també posicionar el Garraf en el marc Penedesenc dins l’oferta turística del país”.

El president va comentar que “també és vol reforçar és el paper de l’agència público-privada, una relació que no s’està donant”, i va afegir que “s’espera que durant el proper consell d’alcaldies, que se celebrarà al mes de febrer del 2016, hi hagi aquesta proposta concreta de redefinició de reforma de NODE Garraf per poder començar una nova etapa”.

De la mateixa manera es va fer autocrítica sobre la fórmula de governança amb la qual es va crear l’Agència, i es va comentar que la presidència rotatòria donava poca estabilitat a l’hora de tirar endavant l’impuls polític de NODE. Igualment es va replantejar la figura de la gerència que es vol redireccionar cap a una direcció executiva i es va agrair els treballadors per la seva feina i la seva professionalitat.

El consell d’alcaldies també va comptar amb la visita de Miquel Buch, president de l’Associació de Municipis del Garraf, que volia explicar els serveis de l’ACM, així com escoltar els problemes i els anhels dels ajuntaments i del consell comarcal. Es van comentar temes com l’endarreriment dels pagaments i la necessitat de redefinir el model de finançament dels consells comarcals.

En relació a les denúncies a ens locals que han aprovat mocions de suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya, Buch va comentar que “estem boicotejats per l’Estat espanyol, però malgrat les complicacions que se’ns posin, el món local no s’atura, continuem amb la voluntat de prestar els millors serveis que puguem als ciutadans”.

El president de l’ACM va felicitar els sis ajuntaments i el Consell Comarcal per la voluntat d'entesa i de treball en equip “perquè al cap i a la fi si nosaltres estem a l’altra banda de les institucions públiques, és per servir tant com puguem i tal com sabem a la ciutadania del Garraf”.

Representants de l’Associació de Pares Tegar també van participar al Consell d’Alcaldies, posant sobre la taula la seva preocupació per l’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual, un problema comú en els sis municipis. Van demanar una reflexió comarcal sobre la possibilitat d’oferir acompanyament i qualitat de vida a aquest col·lectiu de persones, al llarg del seu procés d’envelliment.

A la reunió també es van traslladar als alcaldes i alcaldesses les xifres definitives de l’adjudicació de beques de menjador per  a aquest curs i es va plantejar la participació en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Local (PECT) de la comarca del Garraf, que inclou àmbits com economia verda per millorar el benestar humà i l’equitat social reduint significativament els riscos ambientals, noves tecnologies aplicades a la gestió de les ciutats i creixement sostenible en els sectors marítims i costers.

El president del Consell Comarcal del Garraf valora molt positivament el consell d’alcaldies com “un espai de debat i de diàleg, on els municipis de la comarca puguin fer planificacions, a curt, a mitjan i, sobretot, a llarg termini, de cap a on volem conduir el futur de la nostra comarca”.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No