Ple municipal

Llum verd a la reparcel.lació dels terrenys que ocupa el centre logístic de Mercadona a Sant Sadurní

Govern i oposició de Sant Sadurní suavitzen les seves posicions però mantenen la tibantor en el darrer ple de l´any

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 22-12-2015 22:33 Lectures 1689
Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

El darrer ple municipal de l´any de l´ajuntament de Sant Sadurní d´Anoia va reeditar els episodis de tibantor viscuts en els darrers mesos entre l´equip de govern que formen CiU i ERC i els quatre grups de l´oposició (PSC, IC-EV, CUP i PP). Les respectives posicions es van suavitzar en l “a sessió d´ahir dilluns, però la falta d´acord en la major part de les qüestions tractacdes es va tornar a posar de manifest.

La part més tensa del debat es va viure en la discussió sobre la moció conjunta que van presentar PSC i PP al respecte de les assignacions econòmiques i logístiques que han de disposar els diferents grups municipals pel seu funcionament diari durant la present legislatura. L´equip de govern havia decidit retirar el punt ordinari de l´ordre del dia sobre aquest tema per tractar d´arribar a un acord amb totes les formacions, però PSC i PP van optar per tirar endavant la moció igualment.

La regidora socialista, Susana Mérida, va acusar el govern “d´autoritarisme i falta de transparència” i va voler expressar la seva “queixa formal per les imposicions a les que estem sotmesos. Els grups de l´oposició també treballem per Sant Sadurní d´Anoia i, a vegades, això sembla que s´oblida”. El  PP, que també havia presentat la moció i IC-EV i CUP es van afegir a la denúncia socialista i van votar a favor del text, però l´equip de govern, com és obvi, va votar-hi en contra.

L´alcaldessa, Maria Rosell, es va mostrar molt dolguda per la presentació de la moció i va recordar a la regidora Mérida que “quan hi ha un conflicte sempre existeix bidireccionalitat. Vostès també han volgut imposar els seus criteris a l´equip de govern”. Amb tot i en un intent de rebaixar tensions, Rosell va afegir que “hem d´arreglar aquest tema i aconseguir que hi hagi més coordialitat”.

Més discrepàncies

També es van generar discrepànecies en una moció del PSC en la que es demanava posar en marxa el projecte d´impuls econòmic anomenat “Aixecar persianes”, un projecte que busca fòrmules per a dinamitzar el comerç al municipi i reduir els número de locals comercials que estan tancats.

La moció del PSC va ser rebutjada per l´equip de govern, però tal i com va explicar el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Josep Subirana, “no perque la proposta socialista sigui dolenta o no hi estem d´acord. No la recolzem perque les diferents accions que presenta la proposta ja les està desenvopulant el govern”. En aquest sentit, per exemple, Subirana va explicar que la regidoria de Comerç destinarà el 2016 fins a 4 mil euros per a realitzar un cens de locals buits al municipi.

Reparcel.lació de terrenys

On hi va haver més acord va ser en l´aprovació inicial de la modificació del Pla d´Ordenació Urbanística dels terrenys que ocupa actualment el centre logístic de Mercadona. La reparcel.lació d´aquests terrenys (divindint-los en solars de menor superficie) ha de facilitar que, un cop Mercadona abandoni de forma definitiva el municipi, les naus es puguin llogar amb més facilitat a d´altres empreses i així no es perdi activitat econòmica per a Sant Sadurní. Tots els grups van votar a favor a excepció de la CUP que va fer-ho en contra.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No