En substitució d'Ivan Tibau

El vilanoví Gerard Figueras, nou secretari general de l'Esport

Figueras deixarà la presidència del Consell Comarcal del Garraf, que assumirà la regidora vilanovina Glòria Garcia

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-02-2016 19:13 Lectures 3475
Gerard Figueras, nou secretari general de l'Esport en substitució d'Ivan Tibau. Jordi Estruch

Gerard Figueras, nou secretari general de l'Esport en substitució d'Ivan Tibau. Jordi Estruch

Després de cinc anys en el càrrec, Ivan Tibau deixa de ser el secretari general de l’Esport, responsabilitat que passa a mans de Gerard Figueras, fins ara director del Consell Català de l’Esport. El proper dijous 4 de febrer, a les 12 hores, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, tindrà lloc el traspàs de funcions al capdavant de la Secretaria General de l’Esport. D’altra banda, el nou director del Consell Català de l’Esport és Antoni Reig i Casassas, que en els últims cinc anys ha exercit com a director general de Joventut del Govern català.

Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1982, Gerard Figueras ha estat director del Consell Català de l’Esport des del gener de 2013. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i va obtenir un màster en Màrqueting i Comunicació Política per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un Màster en Gestió Portuària, Dret i Negoci Marítim per la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya, així com un diploma de Postgrau en Govern Electrònic i TIC per l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) de la UPF.

Des del maig de 2015, és regidor de promoció econòmica i projecció exterior de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Anteriorment, des del 2011, va ser tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Comunicació, Premsa i Joventut del mateix consistori. Des del juliol passat, és president del Consell Comarcal del Garraf, càrrec que deixarà properament i que assumirà, segons totes les travesses, la també regidora vilanovina Glòria Garcia, responsable d'Hisenda de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la IX legislatura per Convergència i Unió, i entre 2008 i 2012 va ser president de la Joventut Nacionalista de Catalunya.

En l’àmbit de l’esport, el nou secretari general de l’Esport forma part de la Sectorial d’Esports de Convergència Democràtica de Catalunya i la JNC, on ha participat en l’organització de diferents esdeveniments esportius d’àmbit territorial. Durant la seva etapa formativa, va ser esportista federat en tennis (Club Tennis Vilanova) i futbol (Alondra Futbol Club). També va ser assessor en matèria d’esports del Grup Parlamentari de Convergència i Unió en la VIIIa legislatura, durant la qual va fer el seguiment de la Llei de l’exercici de les professions de l’esport.

Antoni Reig, nou director del Consell Català de l’Esport

Pel que fa a Antoni Reig, nascut a Taradell l’any 1971, és diplomat en Informàtica de Gestió (EUV-UPC); participant del Programa Vicens Vives de lideratges i compromís cívic d’ESADE i Programa de desenvolupament directiu: Lideratge, treball en equip i cultura organitzativa. Cap Gemini – Ernst & Young.

Ha estat director general de Joventut des del 2011 i fins a l’actualitat, així com president de l’Agència Catalana de Joventut. Anteriorment, va treballar al Departament de Tecnologia de la Informació de PROQUIMIA, SA. També ha fet de consultor de SAP, d’analista i programador web.

En l’àmbit associatiu, va ser membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural i vicepresident de la Junta d’Òmnium Osona. També va ser president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) entre els anys 2006 i 2007.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No