Pla de Reactivació Municipal 2016-2017

Sant Pere de Ribes obrirà una oficina per contractar empreses locals per a les obres públiques

El govern ja s’ha reunit amb els gremis i farà una sessió informativa el 12 de maig, a les 19h, a l’edifici de la Vinya d’en Petaca

Redacció Sant Pere de Ribes 05-05-2016 10:30 Lectures 1848
Fran Perona i Abigail Garrido. Ajt Sant Pere de Ribes

Fran Perona i Abigail Garrido. Ajt Sant Pere de Ribes

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, s’ha reunit divendres passat amb els representants del Gremi d’Instal·ladors i del Gremi de Constructors de la comarca per donar-los a conèixer de primera mà el Pla de Reactivació Municipal 2016-2017 que ha posat en marxa el govern que presideix.

Garrido els ha explicat que el centenar d’accions previstes volen ser en el seu conjunt un pla de xoc que fomenti l’ocupació i la reactivació social, a la vegada que serveixi per posar al dia el municipi, i que es volen  portar a terme amb la contractació preferentment d’empreses del municipi i del territori, sempre que sigui possible. Per això els hi ha demanat col·laboració i que treballin conjuntament amb l’Ajuntament. Sobre la reunió, l’alcaldessa ha dit que “la resposta ha estat molt positiva i hem establert un sistema de col·laboració per poder afavorir en aquest Pla de Reactivació l’ocupació d’empreses que siguin del municipi i de la comarca”. També es preveu, però, la creació de nous plans d’ocupació, convenis amb entitats sense ànims de lucre i del tercer sector o empreses concessionàries i d’altres especialitzades, quan es requereixi. Segons Garrido, “amb totes aquestes empreses el nostre objectiu és que, si han de contractar algunes persones, que puguin ser d’aquí i ajudin a disminuir la borsa d’aturats del nostre municipi”.

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’anima a les petites i mitjanes empreses i als autònoms locals a seguir tots els processos de licitació i concursos que vagin sorgint i que s’hi presentin, doncs en molts casos seran contractes menors d’obres i serveis que són més accessibles per a estructures empresarials petites. Els projectes més grans, però, es regiran per contractes majors o concursos amb plecs de clàusules administratives.

És per això que l’alcaldessa, Abigail Garrido, també els hi ha explicat que té intenció de crear i posar en marxa en breu una Oficina d’ajuda a la petita empresa i a l’emprenedoria “de manera que en aquest Pla de Reactivació puguem ajudar realment a les petites empreses i autònoms, principalment, a saber com gestionar els papers per poder presentar-s’hi”, ha dit. Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Urbanitzacions i Règim Intern, Fran Perona, ha declarat que “aquesta oficina el que intenta és donar una informació contínua al llarg de tot el procés del Pla de Reactivació, que sigui un servei més de l’Ajuntament a l’empresa”. L’objectiu és que tècnics municipals ajudin i assessorin als professionals que ho necessitin en els tràmits administratius que es requereixin en el moment de presentar-se a processos o licitacions de contractació pública i que se’ls hi poden fer farragosos si no ho han fet mai o pràcticament mai. En la trobada que va tenir fa poc l’alcaldessa amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, la cap de l’executiu local també li va demanar suport per poder tirar endavant aquesta iniciativa.

Per donar a conèixer tot plegat, així com les accions previstes en el Pla de Reactivació Municipal i les oportunitats que els hi pot oferir, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes farà una sessió informativa el dijous 12 de maig, a les 19 hores, a la sala polivalent de l’edifici institucional de les Roquetes (a la plaça de la Vinya d’en Petaca) adreçada a autònoms, petites i mitjanes empreses i professionals en general del sector de la construcció.

El Pla de Reactivació Municipal està dotat d’uns 7 milions d’euros i abasta diferents àmbits com la sostenibilitat, el patrimoni històric, l’espai públic, els equipaments, l’habitatge, la promoció econòmica o el turisme. És per això que l’alcaldessa ha recordat que amb “aquest Pla és té la intenció de mobilitzar tots els recursos, els diners disponibles, en els àmbits que creiem que són importants i necessaris per posar a punt aquest municipi que des de fa anys té mancances”.
 


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No