Ple municipal

L'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, torna a reclamar la millora de l'estació de tren

Ple de juliol de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Ple de juliol de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L´alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, va aprofitar el ple municipal de juliol per a tornar a reclamar publicament a Renfe la millora de l'estació de ferrocarril sadurninenca. Rosell va recordar que l'any 2012, l'Ajuntament va aprovar una moció reclamant aquesta actuació urgent, però des d'aleshores només hi ha hagut “promeses que no s'han fet realitat”. L'alcaldessa va assenyalar que “s'està actuant a les estacions de Vilafranca i Santa Marigarida i Els Monjos, però es veu que el nostre torn encara no ha arribat. Demanariem a qui governi a Espanya que atengui les nostres reclamacions d'una vegada per totes”.

La demanda de Rosell va arribar al final d'una sessió plenària plàcida en la que una part del debat es va centrar, precisament, en la relació entre l'Ajuntament d'una banda i Renfe i Adif de l'altra. El debat va sorgir a partir d'una pregunta del PP en la que es reclamava informació sobre l'estat de tramitació del conveni Adif-Ajuntament al respecte de l'estació del municipi. El conveni hauria de permetre, entre d'altres, utilitzar una part dels terrenys de l'estació per a que els autobusos que dónen servei a Sant Sadurní i paren al baixador, puguin fer un gir a l'interior del recinte i així millorar la seguretat vial al sector tant pels usuaris del bus com per la resta de vianants.

El tinent d'alcalde, Josep Maria Ribas, va explicar que aquest conveni es troba paralitzat degut a les demandes que formula Adif. Ribas va indicar que “Adif ens va presentar uns plànols que daten de fa 150 anys que indiquen, segons ells, que diversos terrenys dels voltants de l'estació són de la seva propietat. Ens reclamen que els hi expropiem i, a canvi d'això, ens cediran els terrenys que reclamem per a que els autobusos puguin fer el gir. Nosaltres no estem d'acord amb aquestes condicions”.

Moció del PSC aprovada

Per altra banda, es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSC en la que es demana que l'Ajuntament estigui amatent i treballi per a que les empreses que es contracten per a fer obra pública al municipi paguin “sous dignes als seus treballadors”. En aquest sentit, la portaveu socialista, Susanna Mérida, va assenyalar que “en els últims temps veiem en els concursos municipals moltes propostes a la baixa per part de les empreses que inciten a pensar que es fan a  costa dels sous que es paguen als treballadors que fan la feina”. Mérida va indicar que “hem de treballar per a que hi hagi un sou mínim de mil euros i començar a recuperar els drets que hem perdut els darrers anys”.

Més enllà d'això, l'equip de govern va reclamar al Síndic de Greuges l'informe publicat en diferents mitjans de comunicació en el que s'assenyala que a Sant Sadurní d'Anoia “hi ha un desequilibri en les matriculacions que provoca que la ràtio d'alumnes estrangers en els diferents centres escolars estigui descompensada”. La regidora Angels Canals ho va desmentir i es va mostrar sorpresa pel fet “el Síndic de Greuges no ens hagi fet arribar aquest informe”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local