Can Perotet

La Fiscalia demana inhabilitar l’alcalde de Calafell per presumpta prevaricació

L’Ajuntament assegura que ha actuat de forma correcta en l’afer de l'expedient urbanístic de Can Perotet

ACN Calafell 26-09-2016 21:32 Lectures 3308
Masia de Cal Perotet, a Calafell. Ajuntament de Calafell

Masia de Cal Perotet, a Calafell. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha assegurat a través d’un comunicat que l’actuació del consistori en l’afer de Can Perotet ha estat “sempre en defensa de l’interès públic i ajustada a llei”. Surt així al pas d’unes informacions publicades pel diari ‘El Mundo’ segons les quals s’obrirà judici contra l’alcalde del municipi, Ramon Ferré (PSC), l’exalcalde Jordi Sánchez i el director d’Urbanisme per prevaricació i falsedat documental en relació a l’expedient urbanístic d’aquesta finca. La Fiscalia demana nou anys d’inhabilitació per a càrrec públic per als tres acusats per un delicte de prevaricació administrativa i un any de suspensió de feina per a Ramon Ferré i el director d’Urbanisme per la falsedat documental.

Tot plegat arrenca en una querella del 2010 contra l’Ajuntament que interposa el propietari del terreny, que considera que s’ha incomplert un acord del 2001 en virtut del qual podria fer a la finca un centre comercial conservant la masia de Can Perotet.

Set anys després complicacions burocràtiques no havien permès tirar endavant la iniciativa econòmica, i la masia s’havia deteriorat fins al punt que el propietari va decidir enderrocar-la. El consistori va reaccionar a aquesta decisió aprovant la construcció d’un centre cívic a la finca, però el propietari la va recórrer i els tribunals li van donar la raó quatre anys més tard.

Mentrestant, però, el projecte del centre cívic havia seguit el seu curs i havia obtingut els permisos de la Comissió d’Urbanisme per iniciar la construcció. Segons les informacions periodístiques, l’Ajuntament va amagar a Urbanisme l’enderroc de la masia per aconseguir els permisos.

En aquest sentit, el consistori ha recordat ara que una sentència recent ha confirmat que el canvi d’ús de la finca es va fer correctament, i sense ocultar cap informació a la Comissió territorial d’Urbanisme, en el marc de la revisió del Pla General de fa uns anys.

És per això que l’alcalde de Calafell ha subratllat que està acusat “no per haver actuat incorrectament o il·legalment, que això ja hi ha una sentència que diu que no, sinó en realitat per haver defensat edificis i espais catalogats del patrimoni històric de Calafell”. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No