Participació ciutadana

Millores a l'espai públic i una nova iniciativa educativa, propostes aprovades a l'Assemblea Oberta de Vilanova

L'assemblea municipal va rebutjar dues propostes relatives a l'església dels Josepets i a l'aparcament a la platja del Far

L'assemblea Municipal Oberta de dissabte va aprovar 7 propostes presentades per diferents col·lectius i ciutadans a títol personal. Ajuntament de Vila

L'assemblea Municipal Oberta de dissabte va aprovar 7 propostes presentades per diferents col·lectius i ciutadans a títol personal. Ajuntament de Vila

L'assemblea Municipal Oberta de dissabte va aprovar 7 propostes presentades per diferents col·lectius i ciutadans a títol personal. Les idees que tiren endavant proposen millores a l'espai públic, el reconeixement a valors i idees, suport al col·lectiu educatiu de la ciutat i compliment de compromisos ja adquirits. Dos suggeriments sobre el nou ús d'un equipament i sobre l'aparcament a la platja van ser rebutjades.

La primera proposta a ser debatuda parlava d'establir el dia dels valors republicans a la ciutat i va ser presentada per l'Associació Garraf per la República. Neus Benavent, en nom de l'associació va explicar la idea de fer un acte institucional un cop l'any, en un format que pot ser variable, de record i homenatge "a les persones que van perdre la vida i la llibertat defensant aquest govern legítim". La proposta es va aprovar amb 50 vots a favor i 2 abstencions.
 
Fèlix Senabre, en nom de l'Associació de Veïns del Barri de Mar va presentar algunes possibilitats per millorar a l'Eixample de Mar. La idea és que els "solars degradats s'utilitzin i que ho pugui fer servir tothom a Vilanova. Creiem que donarà molta vida en una zona desaprofitada que està al centre". La proposta també es va aprovar amb 49 vots a favor i 4 abstencions.

El tercer projecte a debat parlava de reconvertir l'ús de l'església dels Josepets, presentat per Ramon Guinda Bou. El ponent va explicar que no considerava que l'església fos l'espai per guardar el bestiari popular, "perquè no és el lloc adequat. Cal saber aprofitar una església per exposicions, conferències i música per a tothom, de caràcter gratuït". La proposta va decaure amb 14 vots en contra, 11 a favor i 27 abstencions.

Margarita Serra va ser presentar la quarta proposta, que demanava millores a l'espai situat entre la via del tren i la ronda Mediterrània, entre els carrers Roger de Llúria i Joan d'Àustria. La ponent va mostrar imatges sobre l'ús inadequat que es fa d'aquell espai i va demanar més neteja i també la col·locació d'una tanca per impedir el creuament de la via. La votació es va partir en dues. La primera se centrava en les demandes de neteja i millora de l'aparcament, que es va aprovar amb 59 vots a favor i una abstenció. La col·locació d'una tanca va tenir 51 vots a favor, 2 en contra i 6 abstencions.
 
Una altra de les propostes a debat va ser per visibilitzar l'agermanament amb la ciutat de Matanzas, presentada pel Casal d'Amistat Cuba-Garraf. L'associació va recordar que el 10 de desembre es compleixen 20 anys de l'agermanament amb Matanzas, i suggereix que cada any al voltant de la data es realitzi una jornada cultural al voltant de la ciutat cubana. El resultat de la votació va ser de 41 vots a favor, 4 en contra i 12 abstencions.

Jaume Marsé, en nom de l'Associació per la Protecció del Medi Ambient, APMA, va demanar el compliment del reglament del Consell de Medi Ambient. El ponent va fer un recordatori dels compromisos adquirits que no s'han acomplert i va demanar que es duguin a terme. La proposta va ser aprovada amb 30 vots a favor i 3 abstencions.

El representant de l'AMPA de l'escola Sant Jordi va defensar una proposta per augmentar la seguretat al voltant de l'escola, va demanar més neteja als espais públics que envolten el centre i va reclamar compromisos pel que fa a material i equipaments que no s'han complert. Tots els vots emesos, 58, van ser favorables.
 
També va obtenir tots els vots favorables, 41 en aquest cas, el projecte de "camins escolars: promovem espais públics per a infants i joves", presentada per diverses AMPES de centres educatius de la ciutat.

L'última proposta que es va debatre va ser de Rafel Mestres, sobre l'aparcament a la platja del Far. Segons el ponent, "és una exageració eliminar l'aparcament de tota la vida, parlo de deixar un aparcament ben organitzat per uns 200 cotxes, no és cap paratge natural". El resultat de la votació va ser de 27 vots en contra, 16 abstencions i 5 vots a favor.

La quarta edició de l'Assemblea Municipal Oberta, AMO, a Vilanova i la Geltrú es va dur a terme a Neàpolis dissabte a la tarda, amb l'assistència d'una vuitantena de persones. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va fer la presentació de l'assemblea i el defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, va ser l'encarregat de moderar la sessió.
 
Ara les propostes aprovades en aquesta AMO passaran a ser estudiades i debatudes tècnicament. A l'apartat corresponent del web municipal es pot fer un seguiment de l'estat de les propostes aprovades en totes les AMOs que s'ha fet fins ara.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!