Més inversions

El PSC presenta al·legacions als pressupostos de la Generalitat per dotar de recursos el Baix Penedès

La reobertura del servei d’atenció nocturna del CAP de l’Arboç, la implementació d’un pla de xoc per combatre l’atur i el fracàs escolar de la comarca són alguns dels objectius

Redacció El Vendrell 13-12-2016 11:57 Lectures 2087
Rosa Maria Ibarra. PSC

Rosa Maria Ibarra. PSC

La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha anunciat avui que el grup socialista ha presentat 10 esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2017 específiques del Baix Penedès per dotar a la comarca dels recursos i equipaments que han estat oblidats en la proposta de comptes presentada pel Govern de Junts pel Sí amb el suport de la CUP.

Així, la diputada socialista ha explicat que les esmenes demanen la reobertura del servei d’atenció nocturna del CAP de l’Arboç, la implementació d’un pla de xoc per combatre l’atur i el fracàs escolar existents a la comarca, la millora de les xarxes de comunicació de les zones de muntanya, l’ampliació del CEIP de Santa Oliva, la construcció del CEIP Teresa Godés de la Juncosa del Montmell i la rehabilitació integral del CEIP de Sant Julià de l’Arboç.

Així mateix, el grup socialista vol que el Govern compensi als residents i usuaris habituals dels peatges de l’AP-7 i la C-32 al seu pas pel Baix Penedès, garantir els recursos necessaris per a poder desenvolupar el pla director urbanístic del Logis Penedès, adequar la C-31 a la seva nova condició de carretera comarcal i fer front als pagaments pendents de les expropiacions de la C-51.

“En cap cas es tracta d’una carta als Reis Mags sinó de propostes sensates, inajornables per la comarca i que són perfectament realitzables si els grups que donen suport al Govern, Junts pel Sí i la CUP, volen. El Baix Penedès no admet més demores ni emplaçaments a escenaris llunyans. Exigeix, amb raó, una resposta aquí i ara a les seves necessitats més essencials.”

En aquest sentit Ibarra ha denunciat que “les inversions directes de la Generalitat al Baix Penedès han caigut en picat amb CDC i ERC al Govern. Així, hem passat de 17.875.229 euros el 2010, darrer any de Govern catalanista i de progrés, a tan sols 7.398.176 euros ara, és a dir, una caiguda de les inversions del 60%. Una davallada del tot intolerable, és que la comarca del Baix Penedès no mereix les inversions que si tenen altres comarques demogràficament més petites, senyors del Govern?”

En la mateixa línia, la inversió per habitant també està molt per sota de la mitjana del país. Si en el conjunt nacional la inversió se situa en els 125 euros per habitant en el cas de la comarca del Baix Penedès aquesta inversió cau a només 73 euros per habitant, infinitament lluny dels 379 euros per habitant que hi havia durant els anys de Govern de progrés dels presidents Maragall i Montilla.

“La bona notícia és que encara som a temps d’evitar aquest disbarat en el tràmit parlamentari dels pressupostos. En aquest sentit emplaço a la resta de grups, en especial als que donen suport al Govern com Junts pel Sí i la CUP, a què votin les esmenes socialistes a fi i efecte que el Baix Penedès tingui les inversions que es mereix i necessita”, ha conclòs la diputada socialista.  

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No