Ple municipal

El ple de Calafell tira enrere la moció del PSC per a la reinversió del superàvit

La moció va comptar amb 8 vots a favor (5 PSC-PM, 1 CUP, 2 UAM), 2 abstencions (ERC) i 9 vots en contra ( 6 de CIU, 1 de Ciutadans i 9 PP)

Judit Ortoll Calafell 09-01-2017 22:20 Lectures 1829

Arxivat a:

Ple municipal a Calafell. Judit Ortoll

Ple municipal a Calafell. Judit Ortoll

El ple ordinari que s’ha celebrat avui a Calafell ha girat al voltant d’un sol punt: la moció presentada pel grup municipal del PSC sobre la reinversió del superàvit. La llei 9/2013 de deute comercial va modificar la llei per permetre als ajuntaments que complissin una sèrie de requisits per destinar el superàvit a inversions financerament sostenibles, una definició d’inversions que va recollir el decret llei 2/2014, de 21 de febrer en el seu DA 16.

Aquestes excepcions en cap cas van donar una satisfacció a les demandes municipals, ja que les condicions per poder acollir-se a la mesura eren importants: haver registrat superàvit pressupostari i romanent de tresoreria, que haguessin pagat abans els deutes pendents amb proveïdors per complir amb la llei de morositat i destinar el sobrant a amortitzar el deute.

La moció demana que es permeti que les entitats locals reinverteixin el seu superàvit en 2017, sense necessitat de generar nous ingressos pel mateix import, a través d’una autorització legal per a aquesta reinversió que sorgeixi de la pròrroga pressupostària del PGE.  La moció no ha estat aprovada, ja que la votació final ha estat de 8 vots a favor (5 PSC-PM, 1 CUP, 2 UAM), 2 abstencions (ERC) i 9 en contra ( 6 de CIU, 1 de Ciutadans i 2 PP); la votació ha estat marcada per la falta de la regidora Elena Rubio Perez (PSC-PM) i Albert Pijuan Hereu (CUP) que haguessin pogut canviar el resultat final de la votació.

En els precs i preguntes s’han tocat altres temes que també són importants pels calafellencs i calafellenques com els constants problemes de l’enllumenat públic o la falta d’informació en el programa de nadal que va generar confusió a l’hora de saber quan es feia cada acte. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Primàries PSOE

Ebullició del socialisme: transició o implosió

Sixte Moral

Ara Sánchez hauria de concretar, què és un estat plurinacional, té alguna proposta que vagi més enllà de l'ambigu document de Granada? Vol afrontar amb seriositat el repte del secessionisme i aportar una proposta que pugui convèncer?

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No